סלט סלמון ותפוחי אדמה
בין סלט למנה עיקרית, עשיר בחלבון ובטעמים. מנת גורמה שאפשר לאכול חם, בטמפרטורת החדר או קר
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4:
- 500 גרם סלמון מפולט עם העור "דגי תנובה"
- מלח ופלפל
- 1 כף שמן זית
- 5 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות בצל ירוק קצוץ
לרוטב:
- 1 כפית פרג
- 1 גביע יופלה GO בטעם טבעי
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כפית חרדל או חזרת
- גרידת קליפת לימון מ 1/2 לימון
- מלח ופלפל לבן
הוראות הכנה:
-
01.
קולים את הפרג על מחבת חמה תוך כדי בחישה עד שנשמעים קולות פיצוח. מעבירים לקערית עם יתר מרכיבי הרוטב וטורפים היטב.
-
02.
ממליחים ומפלפלים את הסלמון. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הסלמון משני צידיו, 2-3 דקות מכל צד, עד שהוא שחום מבחוץ ובדרגת העשייה הרצויה מבפנים.
טיימר מופעל
-
03.
קולפים את תפוחי האדמה, חותכים ל 6 או 8 ושמים בצלחת הגשה עמוקה. בעזרת הידיים מפרקים את הנתח הסלמון לפיסות נוחות לאכילה ומצרפים לתפוחי האדמה עם פטרוזיליה ובצל. מוסיפים רוטב, מערבבים קלות ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים