מתכון סלט תפוחי אדמה ברוטב יוגורט | השף הלבן

סלט תפוחי אדמה ברוטב יוגורט

סלט מלא בדברים טובים המהווה ארוחה טעימה ומזינה

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט תפוחי אדמה ברוטב יוגורט
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 6-4 מנות:

  • 750 גרם תפוחוני אדמה
  • 1/3 כוס קורנישונים, פרוסים לטבעות (מלפפונים חמוצים קטנטנים שמוכרים בצנצנת)
  • 2 ביצים קשות מקולפות וקצוצות
  • ½ בצל סגול קצוץ דק
  • ¼ כוס עלי פטרוזיליה שטופים וקצוצים דק
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 מיכל יוגורט תנובה
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • מלח ים לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
להגשה:
  • 4 צנוניות קטנות, פרוסות לטבעות דקות
  • צרור עלי עירית קצוצה דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את התפוחונים בסיר ומציפים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך. מסננים.

  • 02.

    חוצים את התפוחונים, מניחים בקערה גדולה ומוסיפים את החומץ.

  • 03.

    בקערה קטנה, מניחים את היוגורט, חרדל ושמן זית. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

  • 04.

    מוסיפים לתפוחונים את טבעות הקורנישונים, הביצים הקצוצות, הבצל ועלי הפטרוזיליה ומערבבים.

  • 05.

    מוסיפים את רוטב היוגורט לאט ובהדרגה. הרוטב צריך לכסות את כל הרכיבים אבל לא להטביע אותם. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

  • 06.

    לפני ההגשה מפזרים מעל את פרוסות הצנונית ועירית קצוצה.

הכנת? כאן מדרגים
(126)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.