סלט שומר, קולרבי, צנוניות, פטרוזיליה ופטה כבשים
סלט חורפי של ירקות טריים, מרענן ונפלא. הצלחת הסלט תלויה בטריות הירקות ובכמות מיץ הלימון שתזלפו עליו.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

- 2 יח' שומר בינוני-גדול, טריים מאוד, מנוקים, חתוכים לרבעים ופרוסים דק
- 3-4 יח' קולרבי קטן-בינוני, קלופים וחתוכים לגפרורים/מקלות
- 10-12 צנוניות, שטופות, קצוות קטומים, חצויות ופרוסות דק
- חופן פטרוזיליה, שטופה היטב, עלים בלבד
- 150-175 גרם פטה כבשים 20% או 5% שומן פיראוס, מפוררת גס
- 2-3 כפות שמן זית
- מיץ מ-2 לימונים גדולים
- מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערת הגשה שומר פרוס דק, קולרבי חתוך לגפרורים/מקלות, צנוניות פרוסות דק, עלי פטרוזיליה ופירורי גבינת פטה כבשים.
-
02.
מזלפים שמן זית ומיץ לימון, בוזקים מעט מלח, מערבבים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים