סלט רוקט, כרובית צרובה, בולגרית, עגבניות מיובשות ועירית | השף הלבן

סלט רוקט, כרובית צרובה, גבינה בולגרית מעודנת, עגבניות מיובשות ועירית

סלט משגע, שמשלב את חרפרפות הרוקט

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלט רוקט, כרובית צרובה, גבינה בולגרית מעודנת, עגבניות מיובשות ועירית

המרכיבים ל6-8 מנות:

  • 2 כרוביות קטנות, טריות מאוד ויפות
  • 1-2 כפות חומץ טבעי 5%
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 2 חבילות רוקט, שטוף היטב ומיובש (במייבש חסה או במגבת נקיה)
  • 1/2 חבילה (125 גרם) גבינה בולגרית מעודנת 5% פיראוס
  • חופן גדוש (50-60 גרם) עגבניות מיובשות בשמן זית, מסוננות היטב ופרוסות דק מאוד
  • 10-15 גבעולי עירית טריה, שטופה
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בן יין לבן
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • פלפל שחור גרוס גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    סלט משגע, שמשלב את חרפרפות הרוקט, טעמה הייחודי של הכרובית הצלויה, מתקתקות העגבניות המיובשות וחרפרפות העירית והשום הטרי שברוטב. במקום גבינה בולגרית אפשר להשתמש בגבינת פטה עזים/כבשים 5% "פיראוס". חשוב מאוד לפרק את הכרובית לפרחים קטנים ולהשרותה במים עם חומץ, אל תוותרו על שלב זה. לא מומלץ לערבב את הרוקט עם הכרובית זמן רב לפני ההגשה (אלא ברגע האחרון), משום שהמלח שבו תובלה הכרובית יגרום לשחרור נוזלים מהרוקט, שייראה עייף.

  • 02.

    מכינים קערת מים עם 1-2 כפות חומץ. מפרקים כרוביות לפרחים קטנים ושמים בקערה למשך חצי שעה. שוטפים היטב ומעבירים למסננת.

  • 03.

    מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בשני ניירות אפייה. מפזרים את פרחי הכרובית, מזלפים 2 כפות שמן זית בזרזיף דק, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 17-18 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים על פרחי הכרובית. מוציאים ומשאירים בטמפ' החדר עד להרכבת הסלט.

    טיימר מופעל
    00:18:00
  • 04.

    רוטב: מערבבים את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. אם רוצים, אפשר לדלל ב-1-2 כפות מים מינרליים. שומרים בצד עד להגשה.

  • 05.

    מעט לפני ההגשה: שמים רוקט שטוף ומיובש בקערת הגשה גדולה. מפזרים את פרחי הכרובית הצלויים מעל. מפזרים פירורי גבינה בולגרית מעודנת, פיסות דקיקות של עגבניות מיובשות ופיסות קטנטנות של עירית (מומלץ לגזור במספריים מעל הסלט).

  • 06.

    יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)