סלט קיסר – סלט חסה עם נתחוני עוף וביצה
סלט עשיר בחלבון. החלפנו את המיונז באבוקדו שמעניק לרוטב טעם מצוין וקרמיות.
בשרי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4:
- 1 ראש חסה, מופרד לעלים, שטופים וקרועים לפיסות
- 2 ביצים קשות או חצי קשות חצויות**
- 1 חבילת נתחוני עוף "טירת צבי"
לרוטב:
- 1/4 כוס אבוקדו מעוך או 2 כפות מיונז
- 1 כף שמן זית
- 2 שיני שום קלופות
- 4 כפות מיץ לימון
- 1 כפית חרדל
- 1/4 כוס מים
- מלח, פלפל
- לשידרוג: 1 כוס קרוטונים (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון ומעבדים לרוטב חלק. שמים בקערה את מרכיבי הסלט, יוצקים רוטב, מערבבים בעדינות ומגישים.
-
02.
* רוצים להכין קרוטונים לבד? פזרו קוביות לחם על תבנית, זלפו מעט שמן זית, בזקו מלח ואורגנו יבש או זעתר או פפריקה ואפו בתנור שחומם ל 160 מעלות כ 12 דקות עד שהקוביות זהובות ופריכות. צננו לפני ההוספה לסלט.
טיימר מופעל
-
03.
** ביצה קשה מבשלים 7 דקות מהרתיחה. לחלמון חצי עשוי - 6 דקות מהרתיחה. לביצה רכה - 5 דקות מהרתיחה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים