סלט קיסר - סלט חסה עם קרוטונים נתחוני עוף וביצה | השף הלבן

סלט קיסר – סלט חסה עם נתחוני עוף וביצה

סלט עשיר בחלבון. החלפנו את המיונז באבוקדו שמעניק לרוטב טעם מצוין וקרמיות.

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט קיסר - סלט חסה עם נתחוני עוף וביצה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4:

  • 1 ראש חסה, מופרד לעלים, שטופים וקרועים לפיסות
  • 2 ביצים קשות או חצי קשות חצויות**
  • 1 חבילת נתחוני עוף "טירת צבי"
לרוטב:
  • 1/4 כוס אבוקדו מעוך או 2 כפות מיונז
  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום קלופות
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית חרדל
  • 1/4 כוס מים
  • מלח, פלפל
  • לשידרוג: 1 כוס קרוטונים (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון ומעבדים לרוטב חלק. שמים בקערה את מרכיבי הסלט, יוצקים רוטב, מערבבים בעדינות ומגישים.

  • 02.

    * רוצים להכין קרוטונים לבד? פזרו קוביות לחם על תבנית, זלפו מעט שמן זית, בזקו מלח ואורגנו יבש או זעתר או פפריקה ואפו בתנור שחומם ל 160 מעלות כ 12 דקות עד שהקוביות זהובות ופריכות. צננו לפני ההוספה לסלט.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 03.

    ** ביצה קשה מבשלים 7 דקות מהרתיחה. לחלמון חצי עשוי - 6 דקות מהרתיחה. לביצה רכה - 5 דקות מהרתיחה.

    טיימר מופעל
    00:07:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)