סלט קינואה, פול ירוק טרי, גבינת פטה כבשים ועגבניות שרי | השף הלבן

סלט קינואה, פול ירוק טרי, גבינת פטה כבשים ועגבניות שרי

פצצת חלבון עשירה וטעימה מאוד. הקינואה, למען הסר ספק, אינה דגן – וכשרה לפסח.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט קינואה, פול ירוק טרי, גבינת פטה כבשים ועגבניות שרי

המרכיבים לל-3-4 מנות:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס קינואה לבנה
  • מלח דק
  • פלפל שחור גרוס גס – לא הכרחי
  • 500 גרם (משקל ברוטו) פול ירוק טרי
  • 125 גרם (1/2 חבילה) פטה 5% שומן פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
  • 150 גרם עגבניות שרי ליקופן (מנומרות), שטופות וחצויות
  • 150 גרם עגבניות שרי תמר, שטופות וחצויות

הוראות הכנה:

  • 01.

    שימו לב לכך שכדאי לעטות כפפות חד-פעמיות על הידיים בעת קילוף הפול, פן תשחרנה.אפשר להשתמש בפול ירוק קפוא של "סנפרוסט", תזדקקו ל-190 גרם נטו פול ירוק במקום 500 גרם ברוטו פול ירוק טרי.סה"כ לסלט 41 נקודות שומרי משקל. נקודות כל מנה 10-

  • 02.

    5 נקודות עם גבינה 5% שומן | 4 מנות – 366 קלוריות, 3 מנות= 488 קלוריות

  • 03.

    קינואה: מחממים כף שמן זית בסיר קטן-בינוני על להבה גבוהה. מוסיפים כוס קינואה, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס גס, מערבבים ומטגנים כחצי דקה, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים (רצוי מינרליים או מסוננים), מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 17 דקות או עד לפתיחת הגרגירים (והופעת פס לבן בכל גרגיר) וספיגת כל המים. מסירים מהכיריים, מנגבים את מכסה הסיר מכסים ומניחים ל־10-5 דקות. מפרידים גרגירים במזלג, מנגבים שוב את המכסה ומניחים ל־5 דקות נוספות. ממשיכים כך עד שהגרגירים נפרדים, "אחד אחד".

    טיימר מופעל
    00:17:00
  • 04.

    פול: בזמן בישול הקינואה מנקים פול טרי: קוטמים את קצהו התחתון של כל גבעול, מסירים את ה"חוט" שלאורך התרמיל, פותחים את התרמיל, מחלצים את הפולים לקערה ושוטפים.

  • 05.

    מכינים סיר קטן מלא מים רותחים על אש גבוהה. מוסיפים את הפול השטוף ומביאים לרתיחה, ללא כיסוי. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עוד 3-4 דקות, ללא כיסוי. מעבירים למסננת בכיור. בסיר הריק מחממים כף שמן זית וכשהשמן חם זורקים לתוכו את הפול המסונן. ממליחים מעט, מערבבים, מטגנים כחצי דקה, מסירים מן האש ומעבירים לקערת הגשה נאה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 06.

    כשהקינואה מוכנה מוסיפים לקערת הפול ומערבבים בעדינות.

  • 07.

    מוסיפים קוביות פטה ומערבבים בעדינות.

  • 08.

    לפני ההגשה מוסיפים עגבניות שרי (משני הסוגים) חצויות. מזלפים כף שמן זית, בוזקים מעט מאוד מלח אטלנטי ומגישים מייד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)