סלט קינואה, אפרסקים וטופו קייצי

שילוב מפתיע של מתוק ומלוח בסלט אחד. האפרסקים ועשבי התיבול משתלבים נפלא יחד ועם קינואה וטופו הופכים לארוחה רעננה. מה שנשאר מהאפרסק לאחר פריסתו, מצרפים לרוטב

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט קינואה עם טופו ואפרסקים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6:

  • 1 כוס קינואה
  • 1/2 חבילת טופו בטעם בזיליקום "תנובה ALTERNATIVE", חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כף שמן זית
  • 2 אפרסקים מגולענים פרוסים. שומרים חתיכות אפרסק שנשארו
  • 1/2 כוס נענע קצוצה
  • 2/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס צנוברים קלויים
לרוטב:
  • 1/4 כוס חומץ
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית חרדל
  • 1-2 כפות חתיכות אפרסק
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הקינואה בשפע מים מומלחים (כמו פסטה) כ-12 דקות עד שהיא רכה. מסננים היטב ומעבירים לקערה.

    טיימר מופעל

    00:12:00
  • 02.

    מחממים מעט שמן זית במחבת ומקפיצים את הטופו עד הזהבה (אפשר לוותר על הטיגון ולצרף את הטופו לסלט כמו שהוא). מצרפים לקערת הקינואה. מצרפים לקערה את יתר המרכיבים ומערבבים.

  • 03.

    מעבירים את מרכיבי הרוטב למעבד מזון ומעבדים לרוטב חלק. מצרפים לקערה, מערבבים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.