סלט קינואה אדומה, אבוקדו, גבינת פטה עזים וגרעיני דלעת קלויים
סלט ססגוני ומאוד מזין.

המרכיבים ל 3:
- מעט פלפל שחור גרוס טרי
- 1 אבוקדו, מוכן לאכילה, קלוף וחתוך לקוביות
- 1/2 חבילה (125 גרם) גבינת פטה עזים פיראוס 16% שומן, מפוררת
- חופן גרעיני דלעת טבעיים
- 1 כוס (200 גרם) קינואה אדומה
- שמן זית
- 2/3 כפית מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
הוראות הכנה:
-
01.
שימו לב שקיימת בשוק קינואה אדומה ברמות שונות: אם הקינואה איננה מתרככת, סימן שאיכותה נמוכה. בכל אופן, הקינואה האדומה מצריכה יותר מים מקינואה לבנה – ובישולה ארוך יותר.
-
02.
שוטפים קינואה ומסננים. שמים קינואה, שמן זית, מלח, פלפל ו-5 כוסות מים מינרליים/מסוננים (קרים או בטמפ' החדר) בסיר בינוני על אש גבוהה. מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה (4-5 דקות). מנמיכים את האש ומבשלים (בכיסוי) עוד 33-34 דקות או עד שהגרגירים נפתחים ומתרככים ומופיע פס לבן – וכל המים נספגים.
טיימר מופעל
-
03.
מסירים מן האש ומניחים בצד. כעבור 5-10 דקות מרימים את המכסה מבלי לטפטף מים לסיר, מנגבים את צדו הפנימי של המכסה במגבת נייר, מפרידים גרגירים בעזרת מזלג ומשאירים למנוחה. כעבור 5 דקות עושים זאת שוב.
טיימר מופעל
-
04.
בינתיים מחממים כפית שמן זית במחבת על אש גבוהה. קולים גרעיני דלעת עד שהם מנתרים ומתפצחים. מסירים מיד מן המחבת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר מגבת.
-
05.
כשהקינואה יבשה והגרגירים "אחד-אחד", מעבירים לקערת הגשה, מפזרים קוביות אבוקדו, פירורי גבינת פטה וגרעיני דלעת קלויים. מגישים.