סלט פסטה עם ברוקולי, אפונה עדינה וגבינה בולגרית
פסטה רעננה ועשירה בדברים טובים!
המרכיבים ל4-5 מנות:
- 450 גרם ברוקולי מוקפא "סנפרוסט"
- 2.5 כפות שמן זית
- מלח
- 200 גרם (1/3 שקית) אפונה עדינה קפואה סנפרוסט
- 250 גרם (1/2 חבילה) פסטה בצורת פרפרים
- 200 גרם גבינה בולגרית פיראוס 5% שומן חתוכה לקוביות קטנות
הוראות הכנה:
-
01.
38 נקודות כל מנה,
-
02.
5-
-
03.
5 נקודות למנה | ל-4 מנות- 420 קלוריות, ל-5 מנות- 336 קלוריות
-
04.
מרתיחים סיר מים, כשהמים רותחים זורקים את הברוקולי לסיר, מבשלים במשך 2 דקות ללא כיסוי ומעבירים למסננת. בסיר, שכעת ריק, מחממים כף שמן זית על אש גבוהה. כשהשמן חם מחזירים את הברוקולי לסיר, מתבלים במלח, מקפיצים-מערבבים במשך חצי דקה ומסירים מן האש.
טיימר מופעל
-
05.
שמים אפונה עדינה בקערה קטנה-בינונית חסינת-חום. מוסיפים מים רותחים, ממתינים דקה ומסננים. מחזירים לקערה, יוצקים שוב מים רותחים (מרתיחים מחדש בקומקום), ממתינים 2 דקות ומסננים. מערבבים עם כפית שמן זית ושמים בצד.
טיימר מופעל
-
06.
מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומערבבים עם כף שמן זית.
-
07.
מוסיפים לפסטה ברוקולי ואפונה מבושלים וקוביות גבינה בולגרית. מערבבים בעדינות (אין צורך להמליח משום שהגבינה מלוחה) ומגישים.