סלט פלפלים וקישואים צלויים, גבינת פטה כבשים ופטרוזיליה
סלט כל כך פשוט – וכל כך טעים! אפשר להגישו חם, פושר או קר.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4-5 מנות:
- 2 פלפלים אדומים, מנוקים מזרעים וגידים, שטופים וחתוכים לקוביות קטנות-בינוניות
- 2 פלפלים כתומים, מנוקים מזרעים וגידים, שטופים וחתוכים לקוביות קטנות-בינוניות
- 1 פלפל צהוב, מנוקה מזרעים וגידים, שטוף וחתוך לקוביות קטנות-בינוניות
- 6 קישואים קטנים-בינוניים, טריים מאוד, שטופים היטב וחתוכים לקוביות קטנות
- 2 כפות שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס גס
- 1/2 חבילה (125 גרם) גבינת פטה כבשים 5% שומן פיראוס, מפוררת
- חופן גדוש עלי פטרוזיליה, שטופים היטב, שלמים או קצוצים גס
הוראות הכנה:
-
01.
חשוב לבחור בקישואים קטנים ככל שניתן וטריים מאוד. במקום פטה כבשים 5% אפשר להשתמש בגבינה בולגרית מעודנת 5% "פיראוס".
-
02.
מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בשני ניירות אפייה. מפזרים את קוביות הקישואים והפלפלים, מזלפים 2 כפות שמן זית בזרזיף דק, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס.
-
03.
כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 10 דקות. פותחים את התנור, מערבבים בכף עץ ואופים 10 דקות נוספות. שוב מערבבים ואופים עוד 5-10 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ומעבירים לקערת הגשה.
טיימר מופעל
-
04.
מפזרים פירורי גבינת פטה ועלי פטרוזיליה שלמים/קצוצים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים