סלט פלפלים וקישואים צלויים, גבינת פטה כבשים ופטרוזיליה | השף הלבן

סלט פלפלים וקישואים צלויים, גבינת פטה כבשים ופטרוזיליה

סלט כל כך פשוט – וכל כך טעים! אפשר להגישו חם, פושר או קר.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט פלפלים וקישואים צלויים, גבינת פטה כבשים ופטרוזיליה

המרכיבים ל4-5 מנות:

  • 2 פלפלים אדומים, מנוקים מזרעים וגידים, שטופים וחתוכים לקוביות קטנות-בינוניות
  • 2 פלפלים כתומים, מנוקים מזרעים וגידים, שטופים וחתוכים לקוביות קטנות-בינוניות
  • 1 פלפל צהוב, מנוקה מזרעים וגידים, שטוף וחתוך לקוביות קטנות-בינוניות
  • 6 קישואים קטנים-בינוניים, טריים מאוד, שטופים היטב וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 1/2 חבילה (125 גרם) גבינת פטה כבשים 5% שומן פיראוס, מפוררת
  • חופן גדוש עלי פטרוזיליה, שטופים היטב, שלמים או קצוצים גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    חשוב לבחור בקישואים קטנים ככל שניתן וטריים מאוד. במקום פטה כבשים 5% אפשר להשתמש בגבינה בולגרית מעודנת 5% "פיראוס".

  • 02.

    מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בשני ניירות אפייה. מפזרים את קוביות הקישואים והפלפלים, מזלפים 2 כפות שמן זית בזרזיף דק, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס.

  • 03.

    כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 10 דקות. פותחים את התנור, מערבבים בכף עץ ואופים 10 דקות נוספות. שוב מערבבים ואופים עוד 5-10 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ומעבירים לקערת הגשה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מפזרים פירורי גבינת פטה ועלי פטרוזיליה שלמים/קצוצים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)