סלט עדשים עם גבינת גליל-רוקפור | השף הלבן

סלט עדשים

גרסה נפלאה לסלט עדשים עם הפתעות

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט עדשים
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל8 מנות:

  • 1 כוס (200 גרם) עדשים שחורות
  • 2 בטטות גדולות, קלופות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס עלי תרד בייבי או קייל
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי קשיו מסוכרים או אגוזי פקאן מסוכרים, חצויים
  • 1 חבילה (140 גרם) גבינת גליל-רוקפור תנובה או גבינת פטה פיראוס
לרוטב:
  • 2 כפות רוטב צ'ילי חריף
  • 2 כפות מייפל או סילאן
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את העדשים כ-13 דקות בהרבה מים רותחים, עד שהן רכות אבל לא מתפרקות. מסננים.

    טיימר מופעל
    00:13:00
  • 02.

    בינתיים חותכים את הבטטות לקוביות בגודל 1 ס"מ ומטגנים במחבת עם שמן הזית, תוך ערבובמדי פעם, עד שהן זהובות ורכות. מתבלים במלח.

  • 03.

    מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומתבלים.

  • 04.

    שמים בקערה גדולה את העדשים, קוביות הבטטה, עלי התרד והקשיו (או הפקאן).מזלפים 4-3 כפות מהרוטב ומערבבים.

  • 05.

    לפני ההגשה מפוררים על הסלט את גבינתהרוקפור ומגישים.לגיוון: אפשר להוסיף לסלט עלי כוסברה מ-1/2 צרור או 2 ענפי בצל ירוק חתוכים לטבעות דקות.

הכנת? כאן מדרגים
(1)