סלט עדשים
גרסה נפלאה לסלט עדשים עם הפתעות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דן פרץ
עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל8 מנות:
- 1 כוס (200 גרם) עדשים שחורות
- 2 בטטות גדולות, קלופות
- 2 כפות שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס עלי תרד בייבי או קייל
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי קשיו מסוכרים או אגוזי פקאן מסוכרים, חצויים
- 1 חבילה (140 גרם) גבינת גליל-רוקפור תנובה או גבינת פטה פיראוס
לרוטב:
- 2 כפות רוטב צ'ילי חריף
- 2 כפות מייפל או סילאן
- 2 כפות מיץ לימון
- 3 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את העדשים כ-13 דקות בהרבה מים רותחים, עד שהן רכות אבל לא מתפרקות. מסננים.
טיימר מופעל
-
02.
בינתיים חותכים את הבטטות לקוביות בגודל 1 ס"מ ומטגנים במחבת עם שמן הזית, תוך ערבובמדי פעם, עד שהן זהובות ורכות. מתבלים במלח.
-
03.
מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומתבלים.
-
04.
שמים בקערה גדולה את העדשים, קוביות הבטטה, עלי התרד והקשיו (או הפקאן).מזלפים 4-3 כפות מהרוטב ומערבבים.
-
05.
לפני ההגשה מפוררים על הסלט את גבינתהרוקפור ומגישים.לגיוון: אפשר להוסיף לסלט עלי כוסברה מ-1/2 צרור או 2 ענפי בצל ירוק חתוכים לטבעות דקות.
הכנת? כאן מדרגים