סלט עגבניות קצת אחר
מתכון של ססיל לוי ממשחקי השף ברשת 13 לקרפצ'יו עגבניות עם עגבניות שרופות, עגבניות שרי, ליים וקציפת יוגורט ורוקפור

המרכיבים ל 2 מנות:
- 4 עגבניות גדולות
- 10 עגבניות שרי בצבעים
- 3 ענפי צרביל
- לימון אחד
- ליים אחד
- 20 מ"ל שמן זית
- 1 חבילה (200 גרם) רוקפור "COLLECTION"
- 50 מ"ל יוגורט עיזים תנובה
- 4 ענפי מרווה
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
- 10 גרם מלח
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים עגבניות ומכניסים לתחמיץ של שמן זית ולימון עם צ'רביל בקערה.
-
02.
שורפים עגבניות בטאבון (או בתנור בחום גבוה מאוד) מצננים קלות, מקלפים וקוצצים.
-
03.
מחממים שמן זית עם צ'ילי (שאטה) במחבת ושופכים מעל העגבניות השרופות עם מעט מלח. מביאים לסף רתיחה שמנת יחד עם רוקפור ויוגורט עזים ומקררים היטב.
-
04.
מעבירים את הנוזל לתוך סיפון יחד עם 2 בלונים ומיחים בצד להגשה.
-
05.
חותכים עגבניות שרי לרבעים, מתבלים בשמן זית ולימון עם מלח וחומץ
-
06.
מרכיבים את המנה: בצלחת עמוקה מניחים מניחים פרוסה של עגבניות בתחמיץ ומעליה את עגבניות השרי, כף של עגבניות שרופות וקציפה של רוקפור