מתכון סלט עגבניות ושום | השף הלבן

סלט עגבניות ושום

מנה ראשונה שתגנוב את כל ההצגה בסדר הקרוב – מתכון מהיר לסלט עגבניות ושום מרשים וטעים שתוכלו להכין בכמה דקות, מומלץ להכין שעה לפני ההגשה.

מאת: אפרת ליכטנשטט
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט עגבניות ושום
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט
  • 1 קילו עגבניות שרי בשלושה צבעים
  • ½ צרור כוסברה / פטרוזיליה קצוץ גס
  • ½ צרור כוסברה / פטרוזיליה קצוץ גס
לרוטב
  • 2 שיני שום בינוניות כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • 3-2 כפות מיץ לימון טרי
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
תוספות אפשריות (לא חובה):
  • ½ כוס גפרורי שקדים קלויים קלות על מחבת ללא שמן
  • ½ כוס גרעיני חמניה / דלעת קלויים קלות על מחבת ללא שמן

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים את העגבניות וחותכים אותן לרבעים.

  • 02.

    שמים בקערה גדולה ומוסיפים את הבצל והכוסברה.

  • 03.

    מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה, מוסיפים לסלט ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם. מומלץ להכין את הסלט כשעה לפני ההגשה כדי שהטעמים יספגו בעגבניות.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.