מתכון סלט סלק עם גבינת חמד | השף הלבן

סלט סלק עם גבינת חמד

חגיגה טעמים נפלאה בכל ארוחה

מאת: שפית ליטל ארזי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט סלק עם גבינת חמד
צילום: שפית ליטל ארזי עיצוב: שפית ליטל ארזי

המרכיבים ל 3:

  • 1 סלק אדום, שלם וקלוף, מוקפא "סנפרוסט"
  • 25 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים דק
  • 20 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים דק
  • 0.5 כפית זרעי כמון
  • 50 גרם גבינת חמד 16% פיראוס תנובה
  • עלי בזילקום ירוק
  • עלי בזיליקום סגול
  • 4 כפות שמן
  • 4 כפות רכז רימונים
  • 0.5 כפית שום כתוש
  • 0.25 כפית כוסברה יבשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    לפרוס את הסלק בעזרת מנדולינה או סכין חדה לפרוסות דקות, לסדר בשכבה אחת על צלחת בצורה מעגלית ולתבל במעט מאוד מלח.

  • 02.

    לערבב בקערה קטנה את השמן, רכז רימונים, השום והכוסברה. להבריש את הסלק בתערובת.

  • 03.

    לקלות את הכמון על מחבת יבשה וחמימה עד שנשמעים פצפוצים ולקרר. לכתוש את הכמון בעזרת עלי ומכתש, לערבב עם האגוזים ולפזר מעל הסלק. לפורר את הגבינה ולפזר גם כן. להניח מעל הסלק והגבינה מספר עלי בזיליקום ירוק וסגול.קלוריות: 314 למנה | נקודות שומרי משקל: 7 למנה

הכנת? כאן מדרגים
(207)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.