מתכון סלט סלק ורוקט בתחמיץ כוסברה וחומץ יין אדום | השף הלבן

סלט סלק ורוקט בתחמיץ כוסברה וחומץ יין אדום

סלט מרענן בטעם חמצמץ שמשתלב לצד מאפים, כריכים, פשטידות ועוד

מאת: מתכון גולש
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט סלק ורוקט בתחמיץ כוסברה וחומץ יין אדום

המרכיבים ל 4-6 מנות:

  • 2 סלק בינוניים
  • קורט קטן פלפל לבן גרוס
  • 1 שן שום כתושה
  • קורט מלח גס
  • 1 כף חומץ בן יין אדום
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • חופן של עלי רוקט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מסירים מהסלק את הקצוות (שורש וגבעול) ומעבירים לסיר בינוני.

  • 02.

    ממלאים את הסיר במים כך שהסלקים יהיו מכוסים לחלוטין ומבשלים לריכוך מלא. הסלק מוכן כאשר ניתן להחדיר דרכו קיסם בקלות.

  • 03.

    מסננים ומצננים במים קרים.

  • 04.

    קולפים בעדינות עם הידיים ומשאירים להתקררות מלאה על השיש, לא מומלץ לחתוך חם.

  • 05.

    לאחר הציון חותכים לקוביות בינוניות ומעבירים לקערת ערבוב.

  • 06.

    מעל מוסיפים את הפלפל הלבן הגרוס, השום הכתוש, המלח, השמיר, החומץ ושמן הזית.

  • 07.

    מערבבים היטב ומעבירים למקרר לספיחת הטעמים בסלק.

  • 08.

    לפני ההגשה מוסיפים את עלי הרוקט, מערבבים ומגישים קר בקערת הגשה רחבה.

הכנת? כאן מדרגים
(127)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.