סלט סלק ורוקט בתחמיץ כוסברה וחומץ יין אדום
סלט מרענן בטעם חמצמץ שמשתלב לצד מאפים, כריכים, פשטידות ועוד

המרכיבים ל 4-6 מנות:
- 2 סלק בינוניים
- קורט קטן פלפל לבן גרוס
- 1 שן שום כתושה
- קורט מלח גס
- 1 כף חומץ בן יין אדום
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף שמיר קצוץ
- חופן של עלי רוקט
הוראות הכנה:
-
01.
מסירים מהסלק את הקצוות (שורש וגבעול) ומעבירים לסיר בינוני.
-
02.
ממלאים את הסיר במים כך שהסלקים יהיו מכוסים לחלוטין ומבשלים לריכוך מלא. הסלק מוכן כאשר ניתן להחדיר דרכו קיסם בקלות.
-
03.
מסננים ומצננים במים קרים.
-
04.
קולפים בעדינות עם הידיים ומשאירים להתקררות מלאה על השיש, לא מומלץ לחתוך חם.
-
05.
לאחר הציון חותכים לקוביות בינוניות ומעבירים לקערת ערבוב.
-
06.
מעל מוסיפים את הפלפל הלבן הגרוס, השום הכתוש, המלח, השמיר, החומץ ושמן הזית.
-
07.
מערבבים היטב ומעבירים למקרר לספיחת הטעמים בסלק.
-
08.
לפני ההגשה מוסיפים את עלי הרוקט, מערבבים ומגישים קר בקערת הגשה רחבה.