סלט כרובית צלויה, שקדים, גבינה בולגרית מעודנת, פטרוזיליה וחמוציות מיובשות
סלט פריך ומשגע, שאפשר לאכול חם, פושר או קר.
המרכיבים ל4 מנות:
- 1-2 כפות חומץ טבעי 5%
- 1 כרובית בינונית (משקל ברוטו 1 ק"ג)
- שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס גס
- 125 גרם (1/2 חבילה) גבינה בולגרית מעודנת 3% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
- 1/3 חב' פטרוזיליה, שטופה היטב, עלים בלבד, שלמים או קצוצים גס
- 50 גרם (1/2 כוס ועוד כף) פרוסות שקדים מולבנים
- 50 גרם (1/2 כוס פחות כף) חמוציות מיובשות (רצוי ללא תוספת סוכר)
הוראות הכנה:
-
01.
שמים קערה גדולה בכיור. ממלאים במי ברז, מוסיפים 1-2 כפות חומץ ומערבבים. מפרקים כרובית לפרחים קטנים ושמים בקערה למשך 20 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור מרופדת בשני ניירות אפייה. מסננים את פרחי הכרובית, שוטפים היטב ושמים בתבנית. מזלפים 2 כפות שמן זית בזרזיף דק, בוזקים מלח אטלנטי ופלפל גרוס ומערבבים. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו וצולים במשך 18 דקות. מסובבים בתנור וצולים עוד 5 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ומעבירים לקערת הגשה יפה.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים מחבת יבשה על אש גבוהה במשך דקה. כשהמחבת חמה מוסיפים את פרוסות השקדים ומנמיכים מיד לאש קטנה. קולים במשך 2-3 דקות או עד להזהבה טובה או השחמה קלה. מסירים מיד מן האש ומעבירים לצלחת.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים לקערת הכרובית קוביות גבינה בולגרית, עלי פטרוזיליה, חמוציות מיובשות ופרוסות שקדים קלויות. מזלפים כף שמן זית ומגישים.