סלט כרובית צלויה עם שקדים, בולגרית וחמוציות | השף הלבן

סלט כרובית צלויה, שקדים, גבינה בולגרית מעודנת, פטרוזיליה וחמוציות מיובשות

סלט פריך ומשגע, שאפשר לאכול חם, פושר או קר.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט כרובית צלויה, שקדים, גבינה בולגרית מעודנת, פטרוזיליה וחמוציות מיובשות

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 1-2 כפות חומץ טבעי 5%
  • 1 כרובית בינונית (משקל ברוטו 1 ק"ג)
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 125 גרם (1/2 חבילה) גבינה בולגרית מעודנת 3% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/3 חב' פטרוזיליה, שטופה היטב, עלים בלבד, שלמים או קצוצים גס
  • 50 גרם (1/2 כוס ועוד כף) פרוסות שקדים מולבנים
  • 50 גרם (1/2 כוס פחות כף) חמוציות מיובשות (רצוי ללא תוספת סוכר)

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים קערה גדולה בכיור. ממלאים במי ברז, מוסיפים 1-2 כפות חומץ ומערבבים. מפרקים כרובית לפרחים קטנים ושמים בקערה למשך 20 דקות.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 02.

    מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור מרופדת בשני ניירות אפייה. מסננים את פרחי הכרובית, שוטפים היטב ושמים בתבנית. מזלפים 2 כפות שמן זית בזרזיף דק, בוזקים מלח אטלנטי ופלפל גרוס ומערבבים. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו וצולים במשך 18 דקות. מסובבים בתנור וצולים עוד 5 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ומעבירים לקערת הגשה יפה.

    טיימר מופעל

    00:18:00
  • 03.

    מחממים מחבת יבשה על אש גבוהה במשך דקה. כשהמחבת חמה מוסיפים את פרוסות השקדים ומנמיכים מיד לאש קטנה. קולים במשך 2-3 דקות או עד להזהבה טובה או השחמה קלה. מסירים מיד מן האש ומעבירים לצלחת.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 04.

    מוסיפים לקערת הכרובית קוביות גבינה בולגרית, עלי פטרוזיליה, חמוציות מיובשות ופרוסות שקדים קלויות. מזלפים כף שמן זית ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.