סלט כרובית צלויה עם שקדים, בולגרית וחמוציות | השף הלבן

סלט כרובית צלויה, שקדים, גבינה בולגרית מעודנת, פטרוזיליה וחמוציות מיובשות

סלט פריך ומשגע, שאפשר לאכול חם, פושר או קר.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט כרובית צלויה, שקדים, גבינה בולגרית מעודנת, פטרוזיליה וחמוציות מיובשות

המרכיבים ל4 מנות:

  • 1-2 כפות חומץ טבעי 5%
  • 1 כרובית בינונית (משקל ברוטו 1 ק"ג)
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 125 גרם (1/2 חבילה) גבינה בולגרית מעודנת 3% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/3 חב' פטרוזיליה, שטופה היטב, עלים בלבד, שלמים או קצוצים גס
  • 50 גרם (1/2 כוס ועוד כף) פרוסות שקדים מולבנים
  • 50 גרם (1/2 כוס פחות כף) חמוציות מיובשות (רצוי ללא תוספת סוכר)

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים קערה גדולה בכיור. ממלאים במי ברז, מוסיפים 1-2 כפות חומץ ומערבבים. מפרקים כרובית לפרחים קטנים ושמים בקערה למשך 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור מרופדת בשני ניירות אפייה. מסננים את פרחי הכרובית, שוטפים היטב ושמים בתבנית. מזלפים 2 כפות שמן זית בזרזיף דק, בוזקים מלח אטלנטי ופלפל גרוס ומערבבים. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו וצולים במשך 18 דקות. מסובבים בתנור וצולים עוד 5 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ומעבירים לקערת הגשה יפה.

    טיימר מופעל
    00:18:00
  • 03.

    מחממים מחבת יבשה על אש גבוהה במשך דקה. כשהמחבת חמה מוסיפים את פרוסות השקדים ומנמיכים מיד לאש קטנה. קולים במשך 2-3 דקות או עד להזהבה טובה או השחמה קלה. מסירים מיד מן האש ומעבירים לצלחת.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מוסיפים לקערת הכרובית קוביות גבינה בולגרית, עלי פטרוזיליה, חמוציות מיובשות ופרוסות שקדים קלויות. מזלפים כף שמן זית ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)