סלט ירוק עם כדורי גבינה ופירות מיובשים
כדורי גבינה מצוינים, שאפשר להגיש כפתיח לארוחה או לשלב בסלט ירוק כמו במנה שלפניכם.
מאת: עורך השף הלבן
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8-6 מנות:
- 50 גרם גבינת עין גדי-קמבבר של תנובה, חתוכה לקוביות קטנות
- 50 גרם חמאת תנובה בטמפ’ החדר
- 100 גרם תערובת פירות מיובשים קצוצים דק-דק (משמשים, חמוציות, צימוקים)
- 1 כף עירית קצוצה דק
- 1 כף שומשום קלוי
- 1 כפית זרעי כוסברה גרוסים
- פלפל שחור גרוס
- לסלט:
- 1 חבילה עלי בייבי
- צרור ארוגולה
- לרוטב:
- 1/3 כוס שמן קנולה
- 1/3 כוס מיץ לימון טרי
- 1 כף דבש
- 1 כף חרדל
- מלח ופלפל שחור גרוס
- לכדורי גבינה:
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון 30% בטעם טבעי
- 1/2 קופסה (125 גרם) גבינת פטה עיזים מסדרת פיראוס, מפוררת
- 100 גרם גבינת גלעד-קצ'קבל של תנובה, מגוררת
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים כדורי גבינה: מערבבים גבינות עם חמאה בקערה לתערובת אחידה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. יוצרים כדורים בקוטר 21/2 ס”מ ושומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.
-
02.
מכינים את הסלט ומגישים: מניחים עלי בייבי וארוגולה בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על העלים, מערבבים ומפזרים מעל כדורי גבינה.
הכנת? כאן מדרגים