סלט חסה, תפוחי עץ דלישס, בוטנים, צימוקים ופטה כבשים | השף הלבן

סלט חסה, תפוחי עץ דלישס, בוטנים קלויים, צימוקים ופירורי גבינת פטה כבשים

סלט עשיר ומפנק.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט חסה, תפוחי עץ דלישס, בוטנים קלויים, צימוקים ופירורי גבינת פטה כבשים

המרכיבים ל5 מנות:

  • לרוטב:
  • כף וחצי חרדל חלק איכותי
  • 6 כפות שמן זית
  • 2-3 כפות חומץ בן יין לבן
  • 2 כפות שטוחות סילאן או דבש
  • 5 כפות מים מינרליים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • לסלט:
  • 2 יח' (חבילה אחת) חסה סלנובה, קרועה או חתוכה גס
  • 1 יח' תפוח עץ מזן דלישס (צהוב מנומש), מגולען, חתוך לרבעים ופרוס דק
  • 1/2 כוס (70 גרם) צימוקים בהירים
  • 1/2 כוס (60 גרם) בוטנים קלויים
  • 150 גרם גבינת פטה כבשים 20% שומן פיראוס, מפוררת
  • 3-4 גבעולי בצל ירוק, שטופים ופרוסים דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    סלט עשיר ומפנק. חשוב לחתוך את התפוח ממש לפני ההגשה, פן ישחיר. במקום גבינת פטה כבשים אפשר להשתמש בגבינה בולגרית מעודנת 5% או בגבינה בולגרית 16%.

  • 02.

    מערבבים את חומרי הרוטב בקערית. טועמים ומתקנים תיבול עד להשגת טעם מאוזן.

  • 03.

    בקערת הגשה בינונית-גדולה שמים קרעי חסה. מפזרים מעליהם פרוסות דקיקות של תפוח דלישס, צימוקים בהירים, בוטנים קלויים, פירורי פטה כבשים ופיסות בצל ירוק.

  • 04.

    בהגשה (ולא קודם לכן) יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים. מגישים מייד.

הכנת? כאן מדרגים
(1)