סלט חסה, תפוחי עץ דלישס, בוטנים קלויים, צימוקים ופירורי גבינת פטה כבשים
סלט עשיר ומפנק.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל5 מנות:
- לרוטב:
- כף וחצי חרדל חלק איכותי
- 6 כפות שמן זית
- 2-3 כפות חומץ בן יין לבן
- 2 כפות שטוחות סילאן או דבש
- 5 כפות מים מינרליים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- לסלט:
- 2 יח' (חבילה אחת) חסה סלנובה, קרועה או חתוכה גס
- 1 יח' תפוח עץ מזן דלישס (צהוב מנומש), מגולען, חתוך לרבעים ופרוס דק
- 1/2 כוס (70 גרם) צימוקים בהירים
- 1/2 כוס (60 גרם) בוטנים קלויים
- 150 גרם גבינת פטה כבשים 20% שומן פיראוס, מפוררת
- 3-4 גבעולי בצל ירוק, שטופים ופרוסים דק
הוראות הכנה:
-
01.
סלט עשיר ומפנק. חשוב לחתוך את התפוח ממש לפני ההגשה, פן ישחיר. במקום גבינת פטה כבשים אפשר להשתמש בגבינה בולגרית מעודנת 5% או בגבינה בולגרית 16%.
-
02.
מערבבים את חומרי הרוטב בקערית. טועמים ומתקנים תיבול עד להשגת טעם מאוזן.
-
03.
בקערת הגשה בינונית-גדולה שמים קרעי חסה. מפזרים מעליהם פרוסות דקיקות של תפוח דלישס, צימוקים בהירים, בוטנים קלויים, פירורי פטה כבשים ופיסות בצל ירוק.
-
04.
בהגשה (ולא קודם לכן) יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים. מגישים מייד.
הכנת? כאן מדרגים