סלט חסה, עגבניות, מלפפונים, נענע, גבינת פטה וקרוטונים ברוטב יוגורט, עירית ושום
סלט עשיר ומפנק, שמשלב בין פריכות הקרוטונים לרכות הגבינה ורעננות הירקות הטריים. רוטב היוגורט הקליל עוטף את הכל, בניחוח רענן של שום.
המרכיבים ל8-9:
- לקרוטונים:
- 500 גרם (ברוטו, 9 פרוסות ענק או 15 פרוסות רגילות) לחם שיפון/לחם מלא
- 4-5 כפות שמן זית
- 2-3 שיני שום (מומלץ שום ישראלי), כתושות
- כף עלעלי תימין טרי – לא הכרחי
- מלח
- פלפל שחור גרוס גס/דק
- לרוטב:
- 1 בקבוק (500 מ"ל) יוגורט עיזים תנובה
- 2-3 כפות שמן זית
- 10-15 גבעולי עירית טרייה, שטופה וגזורה דק (במספריים)
- 3-4 שיני שום (מומלץ: ישראלי), כתושות
- מלח
- פלפל שחור גרוס דק
- לסלט:
- 1 חבילה (2 יחידות) חסה סלנובה או כל חסה לטעמכם, שטופה היטב, קרועה
- 8-10 עגבניות מגי (עגבניות טעם) או עגבניות תמר אדומות-אדומות, שטופות וחתוכות לרבעים או שמיניות
- 10-15 מלפפוני בייבי, שטופים, קצוות קטומים, פרוסים בעובי בינוני
- חופן גדוש עלי נענע, שטופים
- 1 חבילה (250 גרם) גבינת פטה כבשים פיראוס 20% שומן, חתוכה לקוביות
הוראות הכנה:
-
01.
לגרסה דיאטטית יותר, אפשר להשתמש בגבינה צפתית במקום גבינת פטה כבשים. במקום להכין קרוטונים אפשר, כמובן, לקנות קרוטונים מוכנים. אם נותרים קרוטונים מאחסנים אותם בקופסה סגורה היטב בטמפ' החדר.
-
02.
קרוטונים: מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפייה. מסירים את קרום הלחם, חותכים את הפרוסות לקוביות בגודל 5 X 5 ס"מ ומפזרים בתבנית.
-
03.
מזלפים שמן זית, מפזרים שום כתוש, עלעלי תימין, מלח ופלפל. מערבבים בכפות הידיים ומפזרים בשכבה אחת בתבנית. כשהתנור חם מכניסים את התבנית ואופים במשך כרבע שעה או עד להשחמה מספקת. מוציאים ומצננים מעט.
-
04.
רוטב: מערבבים את מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
-
05.
בקערת הגשה שמים קרעי חסות, רבעי/שמיניות עגבניות מגי, פרוסות מלפפונים, עלי נענע, קוביות גבינת פטה וקרוטונים בנדיבות. מגישים ויוצקים מהרוטב לכל מנה.