סלט חם של ירקות צלויים ופרובטו עיזים
גבינת פרובטו משתלבת נפלא עם ירקות צלויים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 4:
- 2 זוקיני חתוכים לקוביות של 2 סמ"ר
- 1 בצל סגול פרוס לפלחים
- 2 פלפלים חתוכים לרבעים ללא גבעול וגרעינים
- 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות של 1.5 סמ"ר
- מלח, פלפל
- 2 כפיות עלי תימין
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 3 שיני שום כתושות
- 3 כפות אורגנו טרי קצוץ דק או בזיליקום קצוץ דק
- 150 גרם גבינת פרובטו עיזים "תנובה", חתוכה לקוביות של 1.5 סמ"ר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מפזרים את הירקות החתוכים בתבנית ובוזקים עליהם מלח, פלפל ותימין. מזלפים 2 כפות שמן זית ומערבבים. אופים כ 25 דקות עד שכל הירקות רכים ומזהיבים. חותכים את הפלפלים לקוביות.
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים את הירקות עם יתרת שמן הזית, הבלסמי והשום לקערה ומערבבים. מוסיפים אורגנו או בזיליקום ופרובטו, מערבבים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים