סלט חם של גרגירי חומוס, גזר צלוי, גבינת פטה ובצל ירוק | השף הלבן

סלט חם של גרגירי חומוס, גזר צלוי, פירורי גבינת פטה ובצל ירוק

גרגירי חומוס טעימים, פרוסות גזר צלויות ומתקתקות, פירורי גבינת פטה ופיסות בצל ירוק – התוצאה היא סלט ססגוני, מזין ומשגע, שילוב טעמים מיוחד ומדליק!

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט חם של גרגירי חומוס, גזר צלוי, פירורי גבינת פטה ובצל ירוק

המרכיבים ל6 מנות:

  • 10 יח' גזר בינוני-גדול
  • 3-4 כפות שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 500 גרם (1/2 חבילה ועוד 3 כפות) גרגירי חומוס מבושלים קפואים סנפרוסט
  • 1/2 חב' (125 גרם) גבינת פטה כבשים 5% פיראוס
  • 4 גבעולי בצל ירוק, שטופים ופרוסים דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה. קולפים גזר וחותכים לפרוסות אלכסוניות בעובי 3 ס"מ, מסדרים בתבנית, מזלפים 2-3 כפות שמן זית, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס. כשהתנור חם מכניסים למרכזו ואופים במשך 30 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    בזמן שהגזר נצלה, מכינים סיר מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה. מוסיפים את גרגירי החומוס הקפואים ומביאים לרתיחה טובה. שולים גרגיר חומוס, שוטפים במי ברז, מוודאים שהוא מבושל דיו לטעמכם (אם לא – מבשלים עוד 5 דקות ובודקים שוב) ומסננים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    בסיר, שכעת ריק, מחממים כף שמן זית על אש גבוהה. כשהסיר חם מוסיפים לתוכו את גרגירי החומוס המבושלים, לצריבה קצרה. מתבלים במעט מלח, מסירים מן האש ומעבירים לקערת הגשה בינונית-גדולה.

  • 04.

    מוסיפים לקערת ההגשה את הגזר הצלוי, פירורי גבינת פטה ובצל ירוק פרוס דק. מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול בעזרת מלח או שמן זית במידת הצורך ומגישים מייד.

הכנת? כאן מדרגים
(5)