סלט חיטה טבעוני עם טופו, דלעת צלויה ואבוקדו | השף הלבן

סלט חיטה, טופו, דלעת צלויה ואבוקדו טבעוני

סלט מתוק חריף שהוא ארוחה

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלט חיטה, טופו, דלעת צלויה ואבוקדו טבעוני
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4-6 מנות:

  • 3/4 כוס גרעיני חיטה או כוסמין או שיפון
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות קוביות דלורית קלופה
  • 2 כפות שמן זית+1 כף לטיגון הטופו
  • תימין מלח ופלפל
  • 1 חבילת טופו "תנובה ALTERNATIVE" בטעם פיקנטי מסונן וחתוך לקוביות
  • 1 אבוקדו קלוף מגולען חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס בצל ירוק פרוס דק
רוטב:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 1 כפית מייפל
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק .

  • 02.

    שמים את גרעיני החיטה ומלח בסיר עם שפע מים רותחים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ 25 דקות עד שהגרעינים רכים אך עדין נגיסים. מסננים ומעבירים לקערה.

    טיימר מופעל

    00:25:00
  • 03.

    מצפים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל 250 מעלות. מעבירים את קוביות הדלורית לתבנית, יוצקים שמן זית ומערבבים. בוזקים מלח, פלפל, תימין ומערבבים. אופים כ 25 דקות עד שהדלורית רכה ומשחימה.

    טיימר מופעל

    00:25:00
  • 04.

    מחממים כף שמן במחבת מונעת הדבקה ומטגנים קלות את הטופו עד השחמה.

  • 05.

    מצרפים לקערת החיטה את הדלורית, הטופו, האבוקדו, בצל ירוק והרוטב. מערבבים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.