סלט זוקיני ברוטב יוגורט לימוני מתפרץ – מרענן וטעים | השף הלבן

סלט זוקיני ברוטב יוגורט לימוני מתפרץ

השף חיים קלדרון ממסעדת קלדרון חולק איתנו מתכון מבית אמא לסלט זוקיני מרענן עם מלפפונים וגבינת פטה המוגש עם רוטב מרענן המשלב יוגורט ולימון

סלט זוקיני ברוטב יוגורט לימוני מתפרץ מאת: חיים קלדרון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט זוקיני ברוטב יוגורט לימוני מתפרץ
צילום: דרור עינב עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל4:

לסלט:
  • 1/2 קובית פטה עזים 16% "פיראוס", מפוררת
  • 5 זוקיני חתוך לרצועות מוקפץ במחבת עם שמן זית
  • 2 מלפפונים חתוכים לרצועות
  • 1/3 צרור נענע קצוצה
  • 1/3 צרור כוסברה קצוצה
  • 1 פלפל חריף חתוך לרצועות
  • 1/2 בשר לימון מפולט
  • שמן זית, 1/2 מיץ לימון, מלח ופלפל
לרוטב:
  • 1 כוס יוגורט עיזים לשתייה "פיראוס"
  • 1 מיץ מליים טרי
  • 1/2 כפית גרידת קליפת ליים
  • 1 שן שום כתוש
להגשה:
  • 50 גרם שברי שקדים קלויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הרוטב: מערבבים יוגורט עיזים לשתייה עם מיץ הליים, גרידת הליים ושום.

  • 02.

    מרכיבים את הסלט: מערבבים בקערת הגשה את רצועות הזוקיני המטוגנות, מלפפונים, פלפל חריף, שמן זית, מיץ לימון ועשבי תיבול. 

  • 03.

    שופכים את הרוטב מעל הסלט ומעטרים בשברי שקדים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)