סלט דלורית צלויה, גרגרי חומוס ופטה כבשים
סלט עשיר, מלא וכה פשוט להכנה!
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל4:
- 125 גרם פטה כבשים של פיראוס, מפוררת
- 1 דלורית, מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 1 שן שום, כתושה וקצוצה
- ½ שקית (400 גרם) גרגרי חומוס מבושלים של סנפרוסט
- ½ בצל סגול, קצוץ דק
- 4 כפות עלי פטרוזיליה, קצוצה דק
- מיץ לימון סחוט טרי
- מלח ים, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- 3 כפות שמן זית
להגשה:
- 3 כפות טחינה גולמית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-
02.
בקערה, מניחים את קוביות הדלורית, 2 כפות שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל ומערבבים היטב כך שהקוביות מכוסות היטב בתערובת. מעבירים לתבנית וצולים בתנור עד לריכוך, 20-25 דקות. מניחים להתקרר מעט.
טיימר מופעל
-
03.
מבשלים את גרגרי החומוס לפי הוראות ההכנה שמופיעות על גבי האריזה. מסננים ושומרים בצד.
-
04.
בקערה גדולה, מניחים את קוביות הדלורית הצלויות, גרגרי החומוס המבושלים והבצל הקצוץ ומערבבים היטב. מתבלים במיץ לימון, כף שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.
-
05.
יוצקים מעל את הטחינה הגולמית וגבינת הפטה המפוררת ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים