סלט בורגול עם עגבניות שרי צלויות, זיתי טאסוס, גבינה צפתית ובצל ירוק
סלט צבעוני ונהדר!
המרכיבים ל6 מנות:
- כוס בורגול גס
- 500 גרם עגבניות שרי
- 2 כפות שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס גס/דק
- 1 כפית שטוחה סוכר
- מלח דק
- 150 גרם גבינה צפתית פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות 5% שומן = 4.5
- חופן (60 גרם) זיתי טאסוס
- 3-4 גבעולי בצל ירוק, החלק הירוק בלבד, שטוף ופרוס דק
הוראות הכנה:
-
01.
אפשר לשחק עם צבעי העגבניות, למשל: 400 גרם עגבניות שרי תמר ו-350 גרם עגבניות שרי צהובות או 400 גרם שרי תמר, 200 גרם עגבניות שרי ליקופן (מנומרות) ו-150 גרם עגבניות שרי צהובות.
-
02.
מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה. שוטפים עגבניות שרי משני הסוגים, חוצים לאורך ומסדרים בתבנית כשהצד הפתוח פונה מעלה. מזלפים 2-3 כפות שמן זית בזרזיף דק ובוזקים מעט מלח אטלנטי, מעט פלפל שחור גרוס גס וכפית שטוחה של סוכר. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו וצולים במשך 20 דקות. מסובבים את התבנית בתנור וצולים 12 דקות נוספות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ושמים בצד.
טיימר מופעל
-
03.
בורגול: שמים 2 כוסות בורגול גס בשתי קערות בינוניות חסינות-חום (לא מומלץ לאחד לקערה אחת, משום הבורגול לא יתבשל טוב). מוסיפים לכל קערה כף שמן זית, מעט מלח דק ופלפל שחור גרוס גס ומערבבים.
-
04.
מוסיפים לכל קערת בורגול כוס ורבע (300-310 מ"ל) מים רותחים (רותחים ממש!), מערבבים ומכסים בצלחת. מניחים ל-10 דקות. כעבור 10 דקות מרימים את הצלחת מבלי לטפטף מים בחזרה לקערה, מאווררים את הבורגול בעזרת מזלג (מפרידים גרגירים), מנגבים את צדה התחתון של הצלחת במגבת נייר ומשאירים שוב ל-5-10 דקות או עד שהבורגול יבש והגרגירים נפרדים.
טיימר מופעל
-
05.
מעבירים את הבורגול משתי הקערות לקערת הגשה נאה, מוסיפים את עגבניות השרי הצלויות, קוביות הגבינה הצפתית, הזיתים ופיסות הבצל הירוק, מערבבים, טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מעט מלח. אפשר להגיש חם, פושר או קר.