סלט אפרסקים, גבינת פטה כבשים, נענע ושקדים | השף הלבן

סלט אפרסקים, גבינת פטה כבשים, נענע ושקדים קלויים מלוחים

סלט מיוחד וטעים מאוד, שצריך להכין ולהגיש מייד, כדי ליהנות ממנו במיטבו.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט אפרסקים, גבינת פטה כבשים, נענע ושקדים קלויים מלוחים

המרכיבים ל 4-5:

  • 4-5 אפרסקים קשים, שטופים היטב
  • 2-3 כפות עלי נענע, שטופים
  • 125 גרם גבינת פטה כבשים פיראוס, מפוררת
  • 50 גרם (כחצי כוס) שקדים קלויים מלוחים, קצוצים גס מאוד
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד

הוראות הכנה:

  • 01.

    חשוב להשתמש באפרסקים קשים מאוד, כדי שניתן יהיה לחתכם לקוביות יפות.איך חותכים? חוצים אפרסק קשה על הקו המסומן בפרי, מסובבים קדימה-אחורה עד שמחצית אחת משתחררת מהגלעין, חותכים את המחצית הנותרת לרבעים, רבע אחד ישתחרר מהגלעין בקלות – ואת הרבע הנותר יש לשחרר בעזרת סכין.במקום פטה כבשים אפשר להשתמש בגבינה בולגרית מעודנת 5% או בגבינה בולגרית 16% של פיראוס.איך קוצצים גס את השקדים? שמים בשקית קטנה, אוחזים ביד אחד בקצה השקית וביד השניה מכים בשקדים בעזרת צנצנת כבדה.אין צורך לתבל במלח, משום שהגבינה מלוחה והשקדים מלוחים.

  • 02.

    חותכים אפרסקים שטופים לקוביות קטנות ושמים בקערת הגשה בינונית.

  • 03.

    מוסיפים עלי נענע, פירורי גבינת פטה כבשים, שקדים קלויים מלוחים קצוצים גס ומערבבים בעדינות.

  • 04.

    מתבלים בשמן זית ובמיץ לימון סחוט טרי, מערבבים בעדינות ומגישים מייד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.