סלט אטריות אורז, כרוב וברוקולי עם צפתית ושקדים – בטעמים אסייתים
התיבול האסייתי מושלם לסלט הזה שמשלב אטריות, ירקות קריספים וגבינה צפתית
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
- 1 ראש ברוקולי חתוך לפרחים (הגזע קלוף וחתוך לפרוסות) או 200 גרם ברוקולי סנפרוסט מבושל לפי ההוראות שעל גבי האריזה ומסונן
- 200 גרם אטריות אורז דקות מוכנות לפי הוראות היצרן ומסוננות
- 1/4 כרוב סגול בינוני פרוס דק
- 1 חבילה (200 גרם) גבינה צפתית "פיראוס" חתוכה לקוביות
- 50 גרם שקדים פרוסים קלויים במחבת
- חופן שומשום
לרוטב:
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס מיץ ליים או לימון
- 2 כפות שמן
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר (לא הכרחי)
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף דבש
- 3 כפיות שמן שומשום
- 1/4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
אם משתמשים בברוקולי טרי מבשלים אותו במים רותחים 3-4 דקות עד שהוא מתרכך אך עדיין מוצק,
טיימר מופעל
-
02.
מסננים ומעבירים לקערת מי קרח.
-
03.
שמים בצנצנת בעלת מכסה מתברג את מרכיבי הרוטב ומשקשקים
-
04.
שמים בקערה אטריות אורז, כרוב וברוקולי יוצקים רוטב ומערבבים.
-
05.
מוסיפים גבינה צפתית מערבבים בעדינות היטב.
-
06.
בוזקים שקדים קלויים ושומשום ומגישים. אם רוצים אפשר להוסיף בצל ירוק קצוץ.
הכנת? כאן מדרגים