מתכון רוטב שמנת עם נגיעות בזיליקום | השף הלבן

רוטב שמנת עם נגיעות בזיליקום

רוטב שניתן להוסיף לכל מיני מנות וישדרג אותן פלאים

מאת: אופיר הלפר
חלבי סוג מתכון
קלה רמת מיומנות
רוטב שמנת עם נגיעות בזיליקום

המרכיבים ל4 מנות:

  • 1 חבילת שמנת לבישול (למרות שגם שמנת מתוקה זה בסדר)
  • מלח, פלפל
  • שמן זית
  • 2-4 קוביות בזיליקום קפוא (אפשר גם טרי אבל עדיף קפוא כדי לחסוך עבודה)
  • שום כתוש
  • אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  • 01.

     שמים שמן זית במחבת סיר עד שכל התחתית מכוסה. כשהשמן מתחמם מעט, מוסיפים לתוכו את קוביות הבזיליקום וממסימים אותן ( עד שלא רואים יותר שזה היה קוביה. אם משתמשים בבזיליקום רגיל אז אפשר להוסיף אותו בשלב מאוחר יותר של המתכון). 

  • 02.

    לאחר שהבזיליקום נמס, מוסיפים 1-2 כפיות של שום כתוש, לפי הטעם.

  • 03.

    מערבבים את כל תכולת הסיר מחבת יחד ומוסיפים את כל מיכל השמנת.

  • 04.

    מערבבים את כל החומרים יחד, ומוסיפים גם מלח , פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.

  • 05.

    לאחר שכל החומרים מתערבבים יחד, אפשר פשוט לחמם, למזוג על ספגטי פסטה שהוכנה מראש, ולהגיש.

  • 06.

    ניתן לשמור את הרוטב לכ- 3 עד 4 ימים במקרר בתוך צנצנת זכוכית. לקישוט, ניתן לשים עלי בזיליקום טריים.

הכנת? כאן מדרגים
(526)