קרוסטיני עם פסטו, גבינה בולגרית מעודנת ופלפל קלוי
לאירוח אלגנטי וקליל: פרוסות באגט קלויות עם פלפלים אדומים קלויים, פסטו מתוצרת בית ופיסות גבינה בולגרית, שילוב משגע באדום-ירוק-לבן, צבעי דגל איטליה.
המרכיבים ל20-25 יחידות:
- לפסטו (כוס וחצי):
- 2 חב' ענק (240 גרם ברוטו, 170 גרם נטו = עלים בלבד) בזיליקום טרי
- 90 גרם (כ-3/4 כוס) צנוברים טבעיים
- 125 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית
- 4 שיני שום, קלופות וכתושות
- 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" , חתוכה לקוביות קטנות
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור גרוס גס
- לפלפלים:
- 4 פלפלים אדומים בינוניים-גדולים
- שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס גס
- לקרוסטיני:
- באגט (רחב יחסית, באורך 45 ס"מ וברוחב 7 ס"מ), רצוי מצופה פרג או גרעיני חמנייה
- 1/5 כוס שמן זית
- 175 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% "פיראוס"
- 3/4 כוס פסטו (ראו לעיל)
הוראות הכנה:
-
01.
המתכון של הפסטו מפיק כוס וחצי ממרח, כשהקרוסטיני בכמות הזו מצריכים 3/4 כוס פסטו. אפשר, כמובן, להכפיל את כל כמויות המצרכים (מלבד מרכיבי הפסטו) – ואפשר לאחסן את יתרת הפסטו בצנצנת במקרר, כשהפסטו מכוסה בשכבת שמן זית למעלה. ממהרים או מתעצלים? אפשר להשתמש בפסטו קנוי.מכינים פסטו: שמים בזיליקום במעבד מזון עם להב פלדה ומרסקים.מוסיפים צנוברים, פרמזן ושום כתוש ומרסקים שוב.מוסיפים שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס ומפעילים שוב את המעבד. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח, פלפל או שמן זית. מעבירים לצנצנת ומכסים בשמן זית עד לשימוש.פלפלים: מחממים תנור ל-210 מעלות ומכינים תבנית תנור שטוחה מרופדת בשני ניירות אפייה.חוצים את הפלפלים, מנקים מזרעים, חותכים כל מחצית לארבעה חלקים ומסדרים בתבנית. מזלפים 2 כפות שמן זית, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו וקולים במשך 18 דקות. מוציאים, מערבבים בכף עץ וקולים עוד 5-10 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ומצננים מעט. מנמיכים את חום התנור ל-190 מעלות.קרוסטיני: מכינים תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה. פורסים את הבאגט לפרוסות ברוחב
טיימר מופעל
-
02.
5-2 ס"מ, מושחים בשמן זית משני צדי הפרוסות בעזרת מברשת סיליקון ומסדרים בתבנית. מכניסים לתנור ואופים במשך 7-8 דקות או עד להזהבה קלה-בינונית. הימנעו מקליית יתר, פן תתקבלנה פרוסות קשות מדי לאכילה. מוציאים ומצננים עד שניתן לגעת בפרוסות.הגשה: מורחים על כל פרוסה כפית פסטו, שמים פרוסה קטנה של גבינה בולגרית מעודנת, מניחים שמינית פלפל קלוי ומגישים.
טיימר מופעל