פרעצל עם חמאה ורוויון – מתכון קל וקולע | השף הלבן

פרעצל עם חמאה ורוויון

אם טרם ניסיתם להכין בבית פרעצלים חמים, זו בהחלט הזדמנות מעולה! קבלו מתכון קל וקוצר מחמאות

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פרעצל פריך עם חמאה
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 20 יחידות:

לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות (15 גרם) שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) רוויון תנובה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1 כף מלח
לבישול ולאפייה:
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף אבקת סודה לשתייה
  • 1 ביצה טרופה
לציפוי:
  • 50 גרם חמאת תנובה מומסת
  • אפשרות: 2 שיני שום כתושות
  • אפשרות: 1 כוס (100 גרם) גבע פרמזן קולקשן / גבינת גאודה מגוררת גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו הלישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים 7 דקות נוספות. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 02.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

  • 03.

    מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-20 חלקים שווים ויוצרים מכל אחד מהם גליל ארוך. מלפפים את שני הקצוות של כל גליל זה סביב זה ומצמידים אותם למרכז הגליל, ליצירת פרעצל.

  • 04.

    הבישול והאפייה: שמים את המים, הסילאן ואבקת הסודה בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה ומכניסים כל פרצל לטבילה בסיר ומניחים בתבנית. מברישים בביצה.

  • 05.

    אופים 12-10 דקות, עד שהפרעצלים מזהיבים. מיד עם סיום האפייה מברישים את הפרעצלים בחמאה (אפשר לערבב אותה קודם עם שום כתוש), ואם רוצים מפזרים מעל גבינה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(23)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.