נטאקוס – ברוסקטה יוונית עם תרד, בולגרית ועגבניות
מצוין כארוחת ערב קלה או נשנוש שמשלב עוד זוג גלאסי – תרד ובולגרית. כאן עם תוספת רעננה של עגבניות טריות.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
- 2 כפות שמן זית לטיגון + 2 כפות להברשת הלחם + 2 כפות להגשה
- 200 גרם מדליוני תרד "סנפרוסט" מופשרים על פי ההוראות על האריזה
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
- קורט אגוז מוסקט (לא הכרחי)
- מלח ופלפל
- 6 פרוסות לחם שאור או לחם בן יום-יומיים
- 1/2 כוס גבינה בולגרית 5% או 16% "פיראוס" מפוררת
- 4 עגבניות מגוררות גס
- 2 כפות זיתים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן ומאדים את התרד 2-3 דקות עד שהוא "מתעייף". מוסיפים שום ובצל ירוק, אגוז מוסקט מלח ופלפל ומאדים 2 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים טוסטר או תנור ל 160 מעלות. מזלפים על פרוסות הלחם מעט שמן זית וקולים 10 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
03.
מניחים על כל פרוסת לחם קלוי כף גדושה תרד, מפזרים בולגרית, עגבניות מגוררות וזיתים. מסיימים בזילוף שמן ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים