כריך עם ממרח לימונים כבושים, פלפל צ'ומה, גבינת פטה כבשים וזיתים מתובלים
לאמיצים: כריך חריף ומשגע, שבו גבינת פטה כבשים משמשת כמרגיעת החריפות וכמרעננת.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: בועז לביא
עיצוב: בועז לביא
המרכיבים ל2 לחמניות:
- 2 לחמניות עגולות גדולות מקמח לבן, אפשר בציפוי פרג
- 2-3 כפות פלפל צ'ומה (להשיג במעדניות ובמקררי המרכולים)
- 2-3 כפות ממרח לימונים כבושים (להשיג במעדניות ובמקררי המרכולים)
- 60-80 גרם גבינת פטה כבשים 20% שומן פיראוס
- 10 זיתים ירוקים מתובלים בפיסות לימון ובפלפל ירוק חריף או זיתים סורים דפוקים (להשיג במעדניות ובשווקים)
- אפשרות: פלפל חריף ירוק, שטוף, מנוקה מזרעים, פרוס דק
הוראות הכנה:
-
01.
אם כבשתם לימונים בחורף, כל שיש הוא לרסק כמות קטנה במעבד מזון כדי לקבל ממרח לימונים כבושים, במקום לקנות.
-
02.
חוצים את הלחמניות לרוחבן. מורחים 1-2 כפות פלפל צ'ומה על כל לחמניה.
-
03.
מורחים 1-2 כפות ממרח לימונים כבושים על כל לחמניה.
-
04.
מפוררים מחצית מכמות הגבינה על כל לחמניה.
-
05.
מגלענים זיתים ומפזרים 5 זיתים על כל לחמניה. אם רוצים, מוסיפים פרוסות דקיקות של פלפל חריף ירוק. מגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים