כריך עם ממרח לימונים כבושים, פלפל צ'ומה, פטה כבשים וזיתים | השף הלבן

כריך עם ממרח לימונים כבושים, פלפל צ'ומה, גבינת פטה כבשים וזיתים מתובלים

לאמיצים: כריך חריף ומשגע, שבו גבינת פטה כבשים משמשת כמרגיעת החריפות וכמרעננת.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כריך עם ממרח לימונים כבושים, פלפל צ'ומה, גבינת פטה כבשים וזיתים מתובלים
צילום: בועז לביא עיצוב: בועז לביא

המרכיבים ל2 לחמניות:

  • 2 לחמניות עגולות גדולות מקמח לבן, אפשר בציפוי פרג
  • 2-3 כפות פלפל צ'ומה (להשיג במעדניות ובמקררי המרכולים)
  • 2-3 כפות ממרח לימונים כבושים (להשיג במעדניות ובמקררי המרכולים)
  • 60-80 גרם גבינת פטה כבשים 20% שומן פיראוס
  • 10 זיתים ירוקים מתובלים בפיסות לימון ובפלפל ירוק חריף או זיתים סורים דפוקים (להשיג במעדניות ובשווקים)
  • אפשרות: פלפל חריף ירוק, שטוף, מנוקה מזרעים, פרוס דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    אם כבשתם לימונים בחורף, כל שיש הוא לרסק כמות קטנה במעבד מזון כדי לקבל ממרח לימונים כבושים, במקום לקנות.

  • 02.

    חוצים את הלחמניות לרוחבן. מורחים 1-2 כפות פלפל צ'ומה על כל לחמניה.

  • 03.

    מורחים 1-2 כפות ממרח לימונים כבושים על כל לחמניה.

  • 04.

    מפוררים מחצית מכמות הגבינה על כל לחמניה.

  • 05.

    מגלענים זיתים ומפזרים 5 זיתים על כל לחמניה. אם רוצים, מוסיפים פרוסות דקיקות של פלפל חריף ירוק. מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(1)