כריך טבעוני עם חביתת טופו וירקות- ארוחה מאוזנת | השף הלבן

כריך טבעוני עם חביתת טופו וירקות

כריך טבעוני שיש בו כל מה שצריך בארוחה מאוזנת: חלבון (קמח עדשים וטופו) פחמימות (לחם) וירקות. ארוחת עשר מושלמת לבית הספר, שגם ההורים ישמחו להכין לעצמם לעבודה

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כריך עם חביתה וטופו
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 2-4 כריכים:

  • 1+1 כף שמן זית
  • 1 בצל קטן קלוף וקצוץ דק
  • 4 כפות קמח עדשים כתומות או קמח חומוס
  • 2/3 כוס מים
  • 150 גרם טופו "תנובה ALTERNATIVE" מסונן מנוזלים ומגורר גס
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית אורגנו טרי או יבש קצוץ או 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • מלח ופלפל
להגשה:
  • 2-4 לחמניות
  • ירקות טריים
  • אפשרות: טחינה
גודל תבנית: מחבת גדולה בקוטר 28

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל 3-4

  • 02.

    דקות עד שהוא שקוף.

  • 03.

    שמים בקערה קמח עדשים או חומוס ומים וטורפים לבלילה

  • 04.

    אחידה. מוסיפים את יתר המרכיבים ואת הבצל המטוגן ומערבבים.

  • 05.

    מחממים כף שמן במחבת ויוצקים אליו את הבלילה. מפזרים

  • 06.

    אותה באופן אחיד על המחבת. מכסים את המחבת ומטגנים 2-3 דקות עד שפני

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 07.

    ה"חביתה" מתייצבים והתחתית מזהיבה. הופכים ומטגנים כ 2 דקות על הצד השני

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 08.

    עד שהתחתית מזהיבה. מוציאים לצלחת.

  • 09.

    חוצים את הלחמניות. אם רוצים מורחים כל צד בטחינה.

  • 10.

    מניחים ירקות ו 1/2 או 1/4 מה"חביתה" על מחצית אחת של הלחמניה ומכסים

  • 11.

    במחצית השניה. מגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.