כריך טבעוני עם חביתת טופו וירקות
כריך טבעוני שיש בו כל מה שצריך בארוחה מאוזנת: חלבון (קמח עדשים וטופו) פחמימות (לחם) וירקות. ארוחת עשר מושלמת לבית הספר, שגם ההורים ישמחו להכין לעצמם לעבודה

המרכיבים ל 2-4 כריכים:
- 1+1 כף שמן זית
- 1 בצל קטן קלוף וקצוץ דק
- 4 כפות קמח עדשים כתומות או קמח חומוס
- 2/3 כוס מים
- 150 גרם טופו "תנובה ALTERNATIVE" מסונן מנוזלים ומגורר גס
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית אורגנו טרי או יבש קצוץ או 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- מלח ופלפל
- 2-4 לחמניות
- ירקות טריים
- אפשרות: טחינה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל 3-4
-
02.
דקות עד שהוא שקוף.
-
03.
שמים בקערה קמח עדשים או חומוס ומים וטורפים לבלילה
-
04.
אחידה. מוסיפים את יתר המרכיבים ואת הבצל המטוגן ומערבבים.
-
05.
מחממים כף שמן במחבת ויוצקים אליו את הבלילה. מפזרים
-
06.
אותה באופן אחיד על המחבת. מכסים את המחבת ומטגנים 2-3 דקות עד שפני
טיימר מופעל
-
07.
ה"חביתה" מתייצבים והתחתית מזהיבה. הופכים ומטגנים כ 2 דקות על הצד השני
טיימר מופעל
-
08.
עד שהתחתית מזהיבה. מוציאים לצלחת.
-
09.
חוצים את הלחמניות. אם רוצים מורחים כל צד בטחינה.
-
10.
מניחים ירקות ו 1/2 או 1/4 מה"חביתה" על מחצית אחת של הלחמניה ומכסים
-
11.
במחצית השניה. מגישים.