ברוסקטות עם פלפלים קלויים וגבינה צפתית | השף הלבן

ברוסקטות עם פלפלים קלויים וגבינה צפתית

נשנוש אלגנטי וטעים בטירוף לאירוח.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ברוסקטות עם פלפלים קלויים וגבינה צפתית

המרכיבים ל36-40:

  • 5 פלפלים אדומים
  • 2 פלפלים כתומים
  • 1 פלפל ירוק
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 2 יח' באגט כפרי רחב באורך 40 ס"מ (או 3 צ'בטות)
  • 1-2 שיני שום
  • 240 גרם גבינה צפתית פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה. שוטפים פלפלים, חוצים, מנקים מזרעים ופורסים כל מחצית לפרוסות בעובי 1-

  • 02.

    5 ס"מ. מפזרים בתבנית, מזלפים 3 כפות שמן זית ובוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו וקולים את הפלפלים במשך 17 דקות. מערבבים וקולים עוד 10 דקות. מערבבים וקולים עוד 5-8 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ושמים בצד.

    טיימר מופעל
    00:17:00
  • 03.

    פורסים את הבאגטים (או הצ'בטות) לפרוסות ברוחב 1-

  • 04.

    5 ס"מ ומושחים אותן בשמן זית משני צדיהן בעזרת מברשת סיליקון.

  • 05.

    מחממים מחבת רחבה על אש בינונית. כשהמחבת חמה שמים בתוכה פרוסות, בשכבה אחת. קולים כל צד כ-2-3 דקות, תוך שהופכים בעזרת מלקחיים, עד להשחמה קלה והופעת סימני צריבה יפים בשני הצדדים. ממשיכים כך עם יתרת הפרוסות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 06.

    קולפים שן שום וחוצים אותה לרוחבה. משפשפים את צדן העליון של הפרוסות בשן השום ומסדרים על צלחת הגשה גדולה/מגש.

  • 07.

    עורמים על כל פרוסה 2 רצועות פלפל קלוי בצבעים שונים.

  • 08.

    מוסיפים 1-2 קוביות גבינה צפתית לכל פרוסה ומגישים מייד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)