גרסה טבעונית ונפלאה לסלט קפרזה! | השף הלבן

סלט קפרזה עם טופו (טבעוני)

לא נופל מהדבר האמיתי! קבלו את הגרסה הטבעונית לסלט קפרזה איטלקי

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי

המרכיבים ל 2:

  • 1 חבילה (300 גרם) טופו תנובה טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
  • 2 כפיות חומץ תפוחים
  • 2-3 עגבניות בשלות
  • צרור עלי בזיליקום (לפחות 20 עלים יפים)
  • שמן זית
  • חומץ בלסמי מצומצם
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

        פורסים את הטופו לפרוסות שוות בעובי כ-1 ס"מ. מניחים אותן על מגבת נייר, מכסים עם מגבת נייר אחרת, לוחצים ומייבשים היטב.

  • 02.

        מברישים את הטופו בחומץ התפוחים ומפזרים מלח. מניחים בקערה, מניילנים ומשרים במקרר למשך 15-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

        פורסים את העגבניות לרוחב לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.

  • 04.

        מפרידים את הבזיליקום לעלים – בוחרים את הגדולים והיפים ביותר.

  • 05.

        מרכיבים את המנה: מניחים פרוסת עגבנייה, עליה בחפיפה פרוסת טופו ועליה עלה בזיליקום. ממשיכים לסדר את העגבניות, הטופו והבזיליקום באותה הצורה עד שנוצר עיגול.

  • 06.

        יוצקים מעט שמן זית וחומץ בלסמי מצומצם, מפזרים מלח ופלפל ומגישים. הערות: •    אפשר להשתמש גם בטופו בטעם בזיליקום.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.