פסטל דה נאטה | השף הלבן

פסטל דה נאטה

מאפה מתוק שמקורו בפורטוגל וישדרג לכם כל אירוח! מתכון מעולה למאפה בצק עלים במילוי קרם וניל עשיר שלא ניתן לעמוד בפניו

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטל דה נאטה
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל12-14 יחידות:

  • 1 חבילה (1 קילו) בצק עלים מרודד "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
למילוי:
  • 3 ו-½ כוסות (840 מ"ל) חלב תנובה
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית או תכולת מקל וניל
  • 3 חלמונים
  • 3 כפות קורנפלור
גודל תבנית: תבנית שקעים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים בסיר את החלב, השמנת, תמצית הווניל והסוכר עד לרתיחה ומסירים מהאש.

  • 02.

    מערבבים בקערה את הקורנפלור עם 3 כפות מים ומוסיפים את החלמונים, טורפים יחד בעזרת מטרפה.

  • 03.

    יוצקים מעט מהחלב והשמנת החמים אל תערובת החלמונים ובוחשים במהירות.

  • 04.

    חוזרים על הפעולה עם יתרת הסיר, בוחשים באופן תמידי עד לאיחוד התערובת ומחזירים את כל תכולת הקערה אל הסיר.

  • 05.

    מחממים על להבה נמוכה ובוחשים ללא הפסקה עד לקבלת קרם סמיך. מצננים מעט.

  • 06.

    פורסים את בצק העלים וקורצים עיגולים בקוטר גדול מעט מקוטר תבנית שקעים.

  • 07.

    מניחים כל עיגול בצק בתבנית השקעים וממלאים בקרם.

  • 08.

    אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-25 דקות עד שחלקו העליון של הקרם משחים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 09.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(2)