עוגת שוקולד עסיסית ומהירה להכנה
עוגת שוקולד מהירת הכנה וטעימה בטירוף! קלאסיקה שמתאימה לכל מצב: ימי הולדת של הילדים, פיקניקים, אירוח קיצי, קינוח לסעודות חגיגיות ועוד. חצי שעה והיא מוכנה
המרכיבים ל12 מנות:
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס אבקת שוקולית
- 3/4 כוס שמן
- 1 כוס קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 3/4 כוס שמנת מתוקה 32% השף הלבן
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה 32% השף הלבן
- לקישוט - 100 גרם שוקולד לבן (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום 180 מעלות.
-
02.
בקערת מיקסר מערבבים יחד ביצים, סוכר ושמן.
-
03.
מוסיפים שוקולית, קמח ואבקת אפייה וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה אחידה.
-
04.
ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה במחבת על אש קטנה עד שמתקבל מרקם אחיד.
-
05.
מוסיפים את תערובת השוקולד והשמנת המתוקה שהומסו לתוך קערת המיקסר תוך ערבוב ומערבלים עוד כשתי דקות לקבלת תערובת אחידה
-
06.
משמנים קלות את התבנית ושופכים פנימה את כל התערובת.
-
07.
מכניסים את העוגה לתנור למשך כ-40-30 דקות. כדאי מאוד לבדוק אחרי כ-20 דקות את העוגה מאחר שיש הבדלים בין תנור לתנור - העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ לתוכה יוצא נקי.
טיימר מופעל
-
08.
ממיסים במחבת 100 גרם שוקולד לבישול וחצי מיכל שמנת עד לקבלת מרקם אחיד.
-
09.
מחוררים קלות את העוגה החמה ומצפים אותה בקרם השוקולד.
-
10.
ממיסים שוקולד לבן ומפזרים בשולי העוגה פס צר. יוצרים עם קיסם צורות על גבי הציפוי. מקררים.
-
11.
מגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת וכדור גלידת וניל.
-
12.
בתאבון!