עוגת שוקולד עסיסית וחלבית | השף הלבן

עוגת שוקולד עסיסית ומהירה להכנה

עוגת שוקולד מהירת הכנה וטעימה בטירוף! קלאסיקה שמתאימה לכל מצב: ימי הולדת של הילדים, פיקניקים, אירוח קיצי, קינוח לסעודות חגיגיות ועוד. חצי שעה והיא מוכנה

מאת: שיר אלגום
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת שוקולד עסיסית ומהירה להכנה

המרכיבים ל12 מנות:

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס אבקת שוקולית
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • 100 גרם שוקולד מריר
לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • לקישוט - 100 גרם שוקולד לבן (לא חובה)
גודל תבנית: תבנית בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום 180 מעלות.

  • 02.

    בקערת מיקסר מערבבים יחד ביצים, סוכר ושמן.

  • 03.

    מוסיפים שוקולית, קמח ואבקת אפייה וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה אחידה.

  • 04.

    ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה במחבת על אש קטנה עד שמתקבל מרקם אחיד.

  • 05.

    מוסיפים את תערובת השוקולד והשמנת המתוקה שהומסו לתוך קערת המיקסר תוך ערבוב ומערבלים עוד כשתי דקות לקבלת תערובת אחידה

  • 06.

    משמנים קלות את התבנית ושופכים פנימה את כל התערובת.

  • 07.

    מכניסים את העוגה לתנור למשך כ-40-30 דקות. כדאי מאוד לבדוק אחרי כ-20 דקות את העוגה מאחר שיש הבדלים בין תנור לתנור - העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ לתוכה יוצא נקי.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 08.

    ממיסים במחבת 100 גרם שוקולד לבישול וחצי מיכל שמנת עד לקבלת מרקם אחיד.

  • 09.

    מחוררים קלות את העוגה החמה ומצפים אותה בקרם השוקולד. 

  • 10.

    ממיסים שוקולד לבן ומפזרים בשולי העוגה פס צר. יוצרים עם קיסם צורות על גבי הציפוי. מקררים.

  • 11.

    מגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת וכדור גלידת וניל.

  • 12.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(10880)