מתכון סופגניות קלאסיות | השף הלבן

סופגניות קלאסיות

מתכון להכנת סופגניות קלאסיות לחג החנוכה, מעוטרות באבקת סוכר וממולאות ריבה

מאת: רונית בן עזרא
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סופגניות קלאסיות

המרכיבים ל 30 סופגניות:

  • 340 מ"ל חלב/ מים- כוס וחצי
  • אבקת סוכר
  • צנצנת ריבה
  • קילו קמח
  • 4 ביצים
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר
  • כף (10 גרם) מלח
  • חצי כוס (100 מ"ל) שמן
  • 4 כפות (50 גרם) שמרים יבשים
  • 1 שקית משפר אפייה
  • כפית לימון מגורד

הוראות הכנה:

  • 01.

     להכניס לקערה את המצרכים לפי סדר הופעתם במתכון, לשים ביד כרבע שעה.

  • 02.

     מוציאים את הבצק מהקערה, ומניחים על מגש/ שיש נקי, לתפיחה של רבע שעה.

  • 03.

    קורצים כדורים מן הבצק, כ-50 גרם כל כדור. מסדרים את הכדורים על משטח מכוסה בנייר אפייה עם מעט שמן.

  • 04.

     מתפיחים במשך 50 דקות.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 05.

     ממלאים סיר בשמן עמוק, שמים גזר בתוך השמן כדי שהסופגניות לא יספגו שמן, מחממים עד לרתיחה, ואז מנמיכים את האש.

  • 06.

     מטגנים את הסופגניות 3 דקות מכל צד (לרוב הן מתהפכות מעצמן בשמן).

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 07.

    מפזרים מעל אבקת סוכר ומזריקים ריבה.

הכנת? כאן מדרגים
(72)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.