ורניקס במילוי גבינה ודובדבנים לשבועות - יוחננוב | השף הלבן

ורניקס במילוי גבינה ודובדבנים

מתכון משודרג של רון יוחננוב מתוך לגרסה הקלאסית של ורניקס במילוי גבינה ודובדבנים מתוך המדריך המצולם שילמד אתכם כל מה שצריך לדעת על כיסונים מכל הסוגים

ורניקס במילוי מסקרפונה ודובדבנים מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
ורניקס במילוי גבינה ודובדבנים
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל30:

לבצק:
  • 2 ביצים
  • 5 כוסות + 5 כפות (750 גרם) קמח לבן
  • 1 כוס + 4 כפות (300 מ"ל) מים
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף חומץ רגיל
למילוי:
  • 1 צנצנת דובדבנים בסירופ
  • כף קמח
  • כף סוכר
  • 200 גרם מסקרפונה "השף הלבן"
לבישול:
  • 3 ליטר מים רותחים
  • קורט מלח
להגשה:
  • שמנת חמוצה
  • סוכר
גודל תבנית: סיר גדול

הוראות הכנה:

  • 01.

    למעבד מזון עם להב פלדה או למיקסר עם וו גיטרה מוסיפים קמח, חומץ, שמן, מלח וביצה. מתחילים ללוש במהירות נמוכה ותוך כדי מוסיפים בהדרגה את המים, עד שהבצק מתגבש.

  • 02.

    מוציאים את הבצק, מעבירים לניילון נצמד ומשאירים במקרר למנוחה בת חצי שעה.

  • 03.

    מכינים את המילוי: מסננים את הדובדבנים מהסירופ, מעבירים את גבינת המסקרפונה לקערה יחד עם הדובדבנים, הסוכר והקמח ומערבבים.

  • 04.

    מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה והבצק ומרדדים לעלה דק בעובי חצי סנטימטר.

  • 05.

    קורצים לעיגולים קטנים בקוטר 3 ס"מ.

  • 06.

    מניחים כפית קטנה מהמילוי במרכז כל כיסון.

  • 07.

    מקפלים את העיגול לחצי, מהדקים את הקצוות ואז מחברים את שתי קצוות ה"ירח" שנוצר לנו לצורת ורניקס.

  • 08.

    מרתיחים מים וקורט מלח בסיר גדול. מעבירים כל פעם כמה ורניקס לסיר ומחכים כמה דקות עד שהם יצופו. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת.

  • 09.

    מערבבים שמנת חמוצה עם קצת סוכר ומגישים לצד הורניקס.

הכנת? כאן מדרגים
(1)