ורניקס במילוי גבינה ודובדבנים
מתכון משודרג של רון יוחננוב מתוך לגרסה הקלאסית של ורניקס במילוי גבינה ודובדבנים מתוך המדריך המצולם שילמד אתכם כל מה שצריך לדעת על כיסונים מכל הסוגים
המרכיבים ל30:
- 2 ביצים
- 5 כוסות + 5 כפות (750 גרם) קמח לבן
- 1 כוס + 4 כפות (300 מ"ל) מים
- 1 כף שטוחה מלח
- 2 כפות שמן
- 1 כף חומץ רגיל
- 1 צנצנת דובדבנים בסירופ
- כף קמח
- כף סוכר
- 200 גרם מסקרפונה "השף הלבן"
- 3 ליטר מים רותחים
- קורט מלח
- שמנת חמוצה
- סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
למעבד מזון עם להב פלדה או למיקסר עם וו גיטרה מוסיפים קמח, חומץ, שמן, מלח וביצה. מתחילים ללוש במהירות נמוכה ותוך כדי מוסיפים בהדרגה את המים, עד שהבצק מתגבש.
-
02.
מוציאים את הבצק, מעבירים לניילון נצמד ומשאירים במקרר למנוחה בת חצי שעה.
-
03.
מכינים את המילוי: מסננים את הדובדבנים מהסירופ, מעבירים את גבינת המסקרפונה לקערה יחד עם הדובדבנים, הסוכר והקמח ומערבבים.
-
04.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה והבצק ומרדדים לעלה דק בעובי חצי סנטימטר.
-
05.
קורצים לעיגולים קטנים בקוטר 3 ס"מ.
-
06.
מניחים כפית קטנה מהמילוי במרכז כל כיסון.
-
07.
מקפלים את העיגול לחצי, מהדקים את הקצוות ואז מחברים את שתי קצוות ה"ירח" שנוצר לנו לצורת ורניקס.
-
08.
מרתיחים מים וקורט מלח בסיר גדול. מעבירים כל פעם כמה ורניקס לסיר ומחכים כמה דקות עד שהם יצופו. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת.
-
09.
מערבבים שמנת חמוצה עם קצת סוכר ומגישים לצד הורניקס.