מרק פטריות ושאר ירקות
לימים הקרים – מרק עשיר בירקות ופטריות
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 6 מנות:
- מגשית פטריות יער או פורטובלו
- פטריות מיובשות
- 2 בטטות
- 4 גזרים
- 2 תפו"א
- גבעולי סלרי
- בצל
- כוס גריסי פנינה
- שמיר קצוץ
- מלח
- פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
קוצצים את הבצל. מנקים את הפטריות וחותכים לקוביות. משרים את הפטריות המיובשות במים.
-
02.
קולפים וחותכים לקוביות קטנות את כל יתר הירקות.
-
03.
מטגנים בצל בשמן זית עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הפטריות. ממשיכים לטגן. מוסיפים את כל הירקות החתוכים ובוחשים קלות. מוסיפים מים ואת הפטריות המיובשות כולל המים שלהם.
-
04.
מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כשעה וחצי עד שכל הירקות מתרככים. מוסיפים שמיר קצוץ בשפע וגריסי פנינה. מבשלים עוד כעשרים דקות, או עד שהגריסים רכים.
הכנת? כאן מדרגים