מרק עגבניות צלויות עם גבינת חמד מגוררת
מרק עגבניות צלויות, טעים ופשוט להכנה, שאפשר להגיש עם גבינה מגוררת לפי טעמכם: פטה או חמד.
המרכיבים ל8 מנות:
- 20 עגבניות בינוניות אדומות מאוד
- שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס גס
- 2 יח' בצל סגול, קלופים וקצוצים
- 4 שיני שום, קלופות ופרוסות בעובי בינוני
- 3 יח' כרשה, החלק הלבן בלבד, חתוך לפיסות ברוחב 3 ס"מ, חצויות
- 2 יח' שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס
- מלח דק
- להגשה: 1 חב' (250) גבינת חמד 16% פיראוס או פטה כבשים "פיראוס", מגוררת
- אפשרות לעיטור: עלי בזיליקום, מעט שמנת לבישול
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 210 מעלות ומכינים תבנית תנור שטוחה מרופדת ב-2 ניירות אפייה. שוטפים את העגבניות, קוטמים את הפטוטרות בעזרת סכין ומניחים את העגבניות עג"ב הנייר בתבנית. מזלפים 2-3 כפות שמן זית, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס, מכניסים לתנור ואופים 30-35 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ומצננים.
טיימר מופעל
-
02.
בזמן שהעגבניות נצלות מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר גדול על אש גבוהה. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד הזהבה בינונית.
-
03.
מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים כף שמן זית ושום פרוס ומטגנים עד הזהבה קלה.
-
04.
מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים כרשה חתוכה ומטגנים-מערבבים מעט.
-
05.
מוסיפים שורש פטרוזיליה חתוך ומערבבים.
-
06.
מוסיפים 750 מ"ל (3 כוסות) מים רותחים (רצוי מסוננים או מינרליים) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות או עד שמזלג ננעץ בקלות בשורשי הפטרוזיליה.
טיימר מופעל
-
07.
מוסיפים את העגבניות הצלויות עם נוזליהן (ישר מהתבנית לסיר), מערבבים, מסירים מן האש וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרק חלק ואחיד.
-
08.
מחזירים לאש, מוסיפים 600 מ"ל מים רותחים (רצוי מסוננים או מינרליים) מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס גס. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים כ-5 דקות ומגישים, רצוי בלוויית גבינת חמד/פטה מגוררת. אם רוצים, מעטרים כל מנה בעלה בזיליקום ובזילוף דק של שמנת לבישול.
טיימר מופעל