מרק כתום קינמוני
מתכון למרק כתום קלאסי עם בטטות, דלעת, גזר ובצל מוקרמים בתיבול מיוחד של מקל קינמון שמשדרג את המנה. מתכון פשוט שכל אחד יכול להכין, שיהיה בתיאבון!

המרכיבים ל 4 מנות:
- 3 בטטות
- 3 גזרים בינוניים
- 300 גרם דלעת
- 1 בצל לבן גדול
- 2 שיני שום שלמות
- חלב תנובה
- מלח
- פלפל לבן
- אגוז מוסקט
- מקל קינמון
- 2 ענפי מרווה שלמים גדולים
- 1/3 כוס עירית קצוצה דק
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים את כל הירקות וחותכים לקוביות מעט גסות.
-
02.
מעבירים לסיר את כל הירקות ומכסים במים בגובה של 3-4 ס"מ מעל הירקות.
-
03.
מוסיפים 2 ענפי מרווה שלמים, מקל שלם של קינמון ומרתיחים.
-
04.
לאחר הרתיחה מנמיכים את חום הלהבה לרתיחה קלה ביותר ומרככים את הירקות-כ25-30 דקות לערך.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים את מקל הקינמון והמרווה ומתבלים עם קורט פלפל לבן, מעט אגוז מוסקט ו-3 קורט מלח.
-
06.
טוחנים את המרק למרקם חלק, תוך כדי הטחינה מוסיפים חלב כך שמרקם המרק לא יהיה מאוד סמיך אך לא דליל.
-
07.
מגישים חם בעיטור של עירית קצוצה