מרק זוקיני, בצל ירוק, נענע וטופו
מרק סמיך ועשיר בטעמים. את עשבי התיבול מוסיפים עם סיום הבישול כך שהם שומרים על הצבע והטעם הרענן
המרכיבים ל4:
- 1 כפית מלח, פלפל
- 1/3 כוס עלי סלרי טריים
- 1/3 כוס עלי פטרוזיליה טריים
- 2 כפות עלי נענע טריים (לא הכרחי)
- 1 חבילת טופו תנובה עם בזיליקום או טבעי, מסונן מנוזלים, חתוך לקוביות
- חופן צנוברים קלויים
- 2 + 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קלוף, קצוץ
- 1 כרישה, החלק הלבן, פרוס
- 1 גזר קלוף, בשלמותו
- 1 גבעול סלרי קצוץ
- 4 שיני שום
- 6 זוקיני גדולים חתוכים גס
- 2 כפות נענע יבשה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים 2 כפות שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל 3-4 דקות עד שהוא מתרכך. מוסיפים כרישה, גזר וסלרי ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים זוקיני ושום ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים נענע, מלח, פלפל ומטגנים עוד דקה.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים מים עד כיסוי הירקות +2 ס"מ, מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות עד שכל הירקות רכים והטעמים מתמזגים. מכבים את הלהבה, מוציאים את הגזר (כדי לשמור על צבע ירוק), מוסיפים עלי סלרי, פטרוזיליה ונענע, מכסים את הסיר וממתינים 2 דקות. טוחנים בעזרת בלנדר מוט את תכולת הסיר. אם סמיך, מוסיפים מים עד הסמיכות הרצויה.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את קוביות הטופו (אפשר להשאיר אותן כפי שהן, ללא טיגון). יוצקים לקערית מהמרק מוסיפים חופן קוביות טופו וצנוברים ומגישים.