מרק זוקיני, בצל ירוק, נענע וטופו - ועשיר בטעמים! | השף הלבן

מרק זוקיני, בצל ירוק, נענע וטופו

מרק סמיך ועשיר בטעמים. את עשבי התיבול מוסיפים עם סיום הבישול כך שהם שומרים על הצבע והטעם הרענן

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרק זוקיני, בצל ירוק, נענע וטופו
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4:

  • 1 כפית מלח, פלפל
  • 1/3 כוס עלי סלרי טריים
  • 1/3 כוס עלי פטרוזיליה טריים
  • 2 כפות עלי נענע טריים (לא הכרחי)
  • 1 חבילת טופו תנובה עם בזיליקום או טבעי, מסונן מנוזלים, חתוך לקוביות
  • חופן צנוברים קלויים
  • 2 + 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קלוף, קצוץ
  • 1 כרישה, החלק הלבן, פרוס
  • 1 גזר קלוף, בשלמותו
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • 4 שיני שום
  • 6 זוקיני גדולים חתוכים גס
  • 2 כפות נענע יבשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים 2 כפות שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל 3-4 דקות עד שהוא מתרכך. מוסיפים כרישה, גזר וסלרי ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים זוקיני ושום ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים נענע, מלח, פלפל ומטגנים עוד דקה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    מוסיפים מים עד כיסוי הירקות +2 ס"מ, מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות עד שכל הירקות רכים והטעמים מתמזגים. מכבים את הלהבה, מוציאים את הגזר (כדי לשמור על צבע ירוק), מוסיפים עלי סלרי, פטרוזיליה ונענע, מכסים את הסיר וממתינים 2 דקות. טוחנים בעזרת בלנדר מוט את תכולת הסיר. אם סמיך, מוסיפים מים עד הסמיכות הרצויה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מחממים שמן במחבת ומטגנים את קוביות הטופו (אפשר להשאיר אותן כפי שהן, ללא טיגון). יוצקים לקערית מהמרק מוסיפים חופן קוביות טופו וצנוברים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)