מרק דלעת ושמנת חמוצה
מרק חורפי נהדר ומלא בריאות שמכינים בקלי קלות.
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל4:
- שמן זית
- 2 בצלים, קצוצים דק
- 1 ק"ג דלעת או דלורית, קלופה, ללא זרעים וחתוכה לקוביות גדולות
- 3 כוסות מים או ציר ירקות רותח
- 3/4 כפית פלפל צ'ילי גרוס
- מלח ים, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- מיץ לימון סחוט טרי
להגשה:
- שמנת חמוצה של תנובה
- חופן גרעיני דלעת, קלויים במחבת יבשה
- קרוטונים
- שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הקוביות הדלעת ומטגנים כ-10 דקות נוספות כשמדי פעם הופכים את הקוביות, לטיגון אחיד.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את המים או ציר הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
בעזרת בלנדר ידני, מערבלים את המרק לבלילה חלקה. מוסיפים את הצ'ילי ומתבלים במיץ הלימון, מלח ופלפל לפי הטעם.
-
04.
מחלקים לקערות הגשה, יוצקים לכל קערה כף שמנת חמוצה, קרוטונים וחופן גרעיני דלעת קלויים. מזליפים מעט שמן זית ומגישים
הכנת? כאן מדרגים