מתכון מרק דלעת ושמנת חמוצה | השף הלבן

מרק דלעת ושמנת חמוצה

מרק חורפי נהדר ומלא בריאות שמכינים בקלי קלות.

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרק דלעת ושמנת חמוצה
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל4:

  • שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 1 ק"ג דלעת או דלורית, קלופה, ללא זרעים וחתוכה לקוביות גדולות
  • 3 כוסות מים או ציר ירקות רותח
  • 3/4 כפית פלפל צ'ילי גרוס
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • מיץ לימון סחוט טרי
להגשה:
  • שמנת חמוצה של תנובה
  • חופן גרעיני דלעת, קלויים במחבת יבשה
  • קרוטונים
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הקוביות הדלעת ומטגנים כ-10 דקות נוספות כשמדי פעם הופכים את הקוביות, לטיגון אחיד.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מוסיפים את המים או ציר הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    בעזרת בלנדר ידני, מערבלים את המרק לבלילה חלקה. מוסיפים את הצ'ילי ומתבלים במיץ הלימון, מלח ופלפל לפי הטעם.

  • 04.

    מחלקים לקערות הגשה, יוצקים לכל קערה כף שמנת חמוצה, קרוטונים וחופן גרעיני דלעת קלויים. מזליפים מעט שמן זית ומגישים

הכנת? כאן מדרגים
(652)