3 מתכונים חלביים מעולים לחג הגבינות
חג השבועות בפתח וזה בדיוק הזמן להחליט מה אנחנו הולכים להכין לשולחן החג. רבים טוענים שמדובר בחג שבו יש את המאכלים הטעימים ביותר מבין חגי ישראל ואנחנו בהחלט יכולים להבין אותם. יש בחג הזה את ההזדמנות למלא את שולחן החג במספר סלטים, מספר מאפים שאולי לא היינו מרשים לעצמנו לאכול ביום יום והרבה מאד גבינות.

למרות שאנחנו
יכולים לעשות ארוחות חלביות שכאלה גם בארוחות ערב רגילות, עדין יש משהו בחג
השבועות שהוא שונה וגדול יותר מאשר כל ארוחה חלבית אחרת. זה זמן מצוין לנסות את כל המתכונים החלביים שתמיד רציתם להכין אבל לא מצאתם את הזמן המתאים. יותר מכך, מדובר בחג מושלם לצמחונים, שסוף סוף לא צריכים לברור מה לאכול בארוחת החג.
אז מה כדאי להכין לשבועות? חוץ
מזה שמדובר בארוחה חלבית, אין יותר מידי מנות מסורתיות מובהקות מה שנותן לנו את החופש לבחור מה להכין ולהתפרע
עם שלל של מאפים מיוחדים, עוגות גבינה מסוגים שונים וסלטים מפתיעים. למרות שאין מנת חג ייחודית, יש מספר מנות שהתרגלנו לראות בכל שולחן חג: לפחות פשטידה
אחת, סלט ירוק שמרענן ומייצב את הפחמימות, עוגת גבינה קלאסית, קישים,
פסטות ופיצות. כדי שלא תצטרכו לשבור את הראש בחיפוש אחר מתכונים חלביים לחג השבועות, ריכזנו
עבורכם את מתכונים מנצחים שלא ישאירו אף טועם אדיש.
הפיצה שומרת על
מעמדה כבר שנים רבות ונחשבת לאחד מהמאכלים הטעימים והמבוקשים ביותר. ללא הבדלי
מין, גזע, דת או גיל, כולם אוהבים פיצה, בכל מקום בעולם. יש כאלה שיגידו שהיא
ג'אנק פוד זול ויש כאלה שיגידו שמדובר במאכל הכי טעים עלי האדמות אבל מה שבטוח – אף
אחד לא יכול לסרב לה. היא מסבה אושר לכל כך הרבה סועדים בין אם זה המבוגרים שמרשים
לעצמם להתפרע עם כמה משולשי פיצה בפעם בשנה ובין אם מדובר בילדים שלרוב סולדים מפשטידות אבל מטורפים על פיצות.
אם
עדין לא יצא לכם להכין פיצה ביתית, תופתעו לגלות שמדובר
בהכנה פשוטה למדי שלא דורשת תחכום או מאמץ רב. נכון, יש את ההתעסקות עם בצק השמרים שרבים מאיתנו חוששים ממנו – אבל ברגע שמבינים את הפואנטה, זה הופך להיות פשוט ביותר. מה שכיף בהכנת פיצה ביתית
היא העובדה שאפשר לשים כמה תוספות שרוצים, להשתמש ביצירתיות שלנו ולהכין שילובים
מיוחדים שכולם יאהבו. אם תכינו פיצה כמו במתכון, תהיו בטוחים שאין אחד שלא יטעם
ממנה וישמח לראות אותה כחלק משולחן החג.
לזניה היא אחת
מהקלאסיקות האיטלקיות הטובות ביותר שכולנו מכירים. מדובר במאפה שכבות שבו יש עלי
פסטה דקים וביניהם רוטב עשיר וטעים שמחמם את הלב ואת הבטן. כדי להכין לזניה אמיתית
כמו של האיטלקים, יש לא מעט שלבים והכנתה נחשבת לקשה. אבל מאחר שהלזניה היא עוד
מנה בתוך הארוחה שלנו ולא בטוח שיש לנו זמן להכין את הבצק, דאגנו לכם מתכון ללזניה חלבית טעימה עם מספר קיצורי דרך: תוכלו
פשוט לרכוש דפי לזניה קנויים ועדין להרגיש כאילו אתם באיטליה. רוב הקסם של הלזניה
וההצלחת האפייה שלה, תלוי ברוטב שאתם מכינים. אם בטעות תמלאו יותר מידי רוטב
בלזניה שלכם, דפי הפסטה יטבעו והיא תצא קצת פחות פוטוגנית. מצד שני, אם תחליטו
להוסיף פחות מידי רוטב, הלזניה לא תצא מספיק רטובה או עסיסית. לכן, הסוד הוא ברוטב
של הלזניה אז שימו לב אליו ועקבו אחרי המתכון בקפידה.
כשאנחנו חושבים
על שטרודל, אנחנו לרוב חושבים על עוגות שטרודל שהפרוסות שלהן נראות כמו ספירלה.
השטרודל הגיע אלינו מהמטבח האוסטרי והפירוש של השם בגרמנית הוא
"מערבולת", ככל הנראה בגלל המראה הספירלי. שטרודל, יכול גם להיות מלוח
ולא רק מתוק, בתוך גלילי בצק פילו, תוכלו להכניס מוצרלה קולקשן רכה ותרד שיהפכו להיות יחד
מעדן אמיתי. שטרודל עם תרד וגבינות הוא מאפה מושלם לאירוח בערב חג
השבועות והוא מאד קל להכנה.
