10 רעיונות למילוי סופגניות שידהימו את האורחים
קרם שוקולד חלב ותפוז, קרם ממרח לוטוס, קרם פטיסייר ואפילו אייריש קרים בשביל המבוגרים שבחבורה. לכבוד החג הכי טעים הכנו לכם הצעות למילויי סופגניות לגדולים ולקטנים
אוהבים סופגניות? הן עגלגלות, מגרות, קורצות ומפתות ובעלות ניחוח מושלם ולכן פשוט אי אפשר להישאר אדישים כלפיהן. חג החנוכה בפתח וכבר הן מציצות אלינו מהקונדיטוריות, מבתי הקפה ומרשתות המזון. רוצים לאתגר את עצמכם ולהכין את הסופגניות במטבח הפרטי שלכם או לקנות סופגניות ריקות ולמלא אותן בעצמכם? מצוין! הנה כמה הצעות למילוי הסופגניות שיפתיעו וישמחו את כל מי שתבחרו לארח בחג.
1. קרם שוקולד תפוז – מתיקות עם טוויסט של חמיצות קלה – מחממים חבילת שמנת מתוקה בסיר. מורידים מהאש ומוסיפים 2 חבילות שוקולד חלב. מערבבים עד שהן נמסות. מוסיפים גרידת תפוז ו-3-2 כפות של מיץ תפוזים טרי.
2. קרם לוטוס – מילוי נפלא בטעם קרמל– מקציפים חבילת שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר, 2 כפות פודינג וניל ו-2 כפות של קרם לוטוס מומס.
3. קרם חלווה – בשביל האנרגיה – מקציפים חבילת שמנת מתוקה יחד עם שתי כפות אינסטנט וניל ו-3-2 כפות של ממרח חלווה.
4. קרם וניל ופירות יער – לחובבי הפירות – מרתיחים חצי קרטון, 125 גרם חלב סוכר וקורט ומלח. בנפרד מערבבים 6 חלמונים עם 30 גרם קמח ו-30 גרם קורנפלור. מאחדים את התערובות ומערבבים יחד. מחזירים לאש עד להרתחה קלה. מוסיפים 100 גרם שוקולד לבן שהומס במיקרו ומצננים. מוסיפים 150 גרם תערובת פירות יער.
5. שמנת ושוקולד – מילוי אולטימטיבי לילדים – מערבבים 600 גרם שוקולד מריר מומס עם 300 גרם שמנת מתוקה ו-30 מ"ג רום שהתבשלו בסיר. חצי מהכמות מכניסים לסופגניות ואת השאר מורחים מעליהן. מומלץ לפזר מעל סוכריות צבעוניות.
6. אייריש קרים – מילוי טעים רק למבוגרים – ממיסים במיקרו 100 גרם שוקולד חלב ו-100 גרם שוקולד לבן. מוסיפים 2 כפות אייריש קרים ומערבבים.
7. טירמיסו – כי אין כמו נגיעה קטנה של קפה – מקציפים חבילת שמנת מתוקה עד שמתייצבת. מערבבים 200 גרם גבינת מסקרפונה קולקשן, 50 גרם סוכר ושוט של אספרסו או מעט נס קפה מהול במים. מוסיפים את הקצפת ומערבבים יחד.
8. קרם פטיסייר – להרגיש צרפתים קלאסיים – טורפים בקערה כוס סוכר, 3/4 כוס קורנפלור, 3 ביצים, 3 טיפות תמצית וניל וקורט מלח. מרתיחים ליטר חלב ויוצקים ממנו מצקת חלב אחת לתערובת בקערה וטורפים היטב. את התערובת מעבירים לסיר החלב עד שהיא מסמיכה. יוצקים בתבנית ומשטחים כדי שהקרם יתקרר מהר. מכסים בפלסטיק נצמד למנוע את התייבשות הקרם ושמים במקרר ל-30 דקות.
9. קרם פיסטוק – ירקרק וטעים – מחממים חבילת שמנת מתוקה (לא להרתיח). מורידים מהאש ומוסיפים 2 חבילות שוקולד לבן. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים 2 כפות של קרם פיסטוק.
10. קרם גבינת שמנת – לטעם מפתיע ושונה – מערבבים במיקסר 250 גרם גבינת שמנת עם 200 מ"ל שמנת מתוקה, 3 כפות אבקת סוכר ומעט תמצית וניל, עד לקבלת קצפת יציבה.
אהבתם? אתם מוזמנים לגשת לחנות הקרובה, לקנות את המצרכים הדרושים ולמלא את הסופגניות בכל הטוב הזה בעזרת שקית זילוף וצנתר קטן. למתכוני סופגניות במבחר טעמים היכנסו לאתר השף הלבן. וכמובן, שיהיה לכם חג שמח, מאיר וטעים.