10 מרכיבים של משלוחי מנות בריאים
לפני פורים מתמלאות החנויות בממתקים ובחטיפים שמיועדים למשלוחי המנות שנכין לחברים בעבודה או לילדים בגן. ממתקים עתירי סוכרים, חטיפים שומניים ועמוסים בנתרן. בעידן שבו אנחנו הרבה יותר מודעים למה שאנחנו שמים על הצלחת, גם משלוחי המנות יכולים להיות בריאים ולהכיל מטעמים מזינים יותר.
אגוזי מלך, אגוזי ברזיל, פקאנים או בוטנים – אגוזים הם ממתק נפלא, פריך ובריא מאד. השומנים הטובים, הברזל והויטמינים שקיימים באגוזים מהווים תחליף בריא יותר לכל הממתקים והחטיפים. עם זאת, כדאי לשמור על מינון מוקפד ולהכניס למשלוח המנות עד 7-8 אגוזים, הכמות המומלצת לצריכה יומיומית.
שקדים הם תוספת נהדרת לכל משלוח מנות. שקדים קלויים ומומלחים, שקדים עם מעט דבש, שקדים בקליפתם ואפילו שקדים ירוקים – הם תורמים ברזל, סידן, סיבים תזונתיים ושומנים טובים. גם כאן כדאי לשים לב לכמות. 7-8 שקדים מהווים כמות מומלצת לצריכה יומית.
לפירות היבשים יש מוניטין לא טוב, ואכן, רוב הפירות התעשייתיים כוללים לא מעט סוכר. עם זאת, בשנים האחרונות אנחנו נחשפים לייצור פירות יבשים שלא מוסיפים אליהם סוכר ונחשבים בריאים יותר. פרוסות תפוחי עץ מיובשים, בננות מיובשות, קוקוס, חמוציות ללא סוכר ועוד.
שוקולד מריר מעל ל-60% מוצקי קקאו הוא לרוב שוקולד איכותי מאד וגם בריא יותר מהממתקים העשויים בדרך כלל משוקולד חלב, שנחשב למתוק יותר ופחות בריא. בשנים האחרונות יש הצע גדול של שוקולדים מובחרים בכל חנות ואפשר לשלב במשלוח גם פרלינים איכותיים מתוצרת עצמאית.
חטיפי הבריאות אינם חפים מסוכר או משומן, אך הם עשויים להיות מעט יותר בריאים מהחטיפים והממתקים שאנחנו בדרך כלל כוללים בתוך משלוחי המנות. כדאי לבחור בחטיפים טבעיים, ללא תוספות חומרי שימור וסוכר.
בחנויות רבות נמכרים כדורי שוקולד-תמרים ללא תוספת סוכר. אלו יכולים להחליף את כדורי השוקולד או אפילו את אוזני ההמן.
בחנויות הטבע ובחלק מחנויות האוכל הרגילות אפשר למצוא צ'יפס העשוי מירקות כמו סלק, בטטה וקולורבי. הצ'יפס עובר אפייה או ייבוש ולא מטוגן בשמן, בחלק מהמקרים לא מוספים לו חומרי מלח וטעם כימיים.
לדר הוא פרי שיובש ועובד לצורה מסוימת. לרוב לא מוסיפים לו סוכרים או חומרי שימור והוא נותר בטעמו המזוקק. כמו פירות יבשים חשוב להקפיד שהממתק יהיה ללא תוספת סוכר ומתוצרת איכותית.
חלבה היא אחד הממתקים הבריאים יותר על המדף. למרות שברוב המקרים היא מכילה סוכר, עדיין אפשר למצוא חלבה מופחתת סוכר וחלבה טבעית, ללא תוספים. השומשום המשמש לחלבה עשיר בסידן ובברזל והטעם ישראלי ומקומי.
למרות שמדובר בחטיף שלא כדאי לצרוך ממנו כמויות גדולות, פופקורן שמכינים בבית בסיר או במיקרוגל הוא חטיף טבעי טעים במיוחד שכולם אוהבים. אפשר להכניס אותו לשקיות מעוצבות ולהגיש כחלק ממשלוח המנות.
באדיבות חברת Sodexo – הסעדה וארוחות לעובדים – איכות חיים לעסקים