שתהיה שנה מתוקה – קינוחים שווים לראש השנה
ראש השנה מביא עימו שלל ברכות חמות לקראת השנה החדשה שבפתח. אחת הברכות המוכרות והאהובות ביותר היא כמובן "שתתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה". אז כדי להבטיח שאכן תהיה לכולנו שנה מתוקה במיוחד, אספנו עבורכם כמה וכמה קינוחים שווים במיוחד לכבוד החג. אנו ממליצים בחום לגזור ולשמור.

עוגת דבש קלאסית
הקינוחים המפורסמים ביותר לראש השנה הם עוגות דבש כמובן. הדבש הוא אחד מסמלי החג הודות למתיקותו המופלאה. המתכון הזה הוא הכי קלסי שיש והאמת היא שעוגת הדבש מושלמת בדיוק כפי שהיא, גם בגרסתה הפשוטה ביותר. הינה המתכון לפניכם:
תחילה מקציפים במערבל סוכר עם ביצים במשך כשלוש דקות, עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. כעת נוסיף שמן, דבש, כוס של תה חזק, תמצית וניל, קינמון טחון, אגוז מוסקט, מעט מלח, סוכר וניל ואגוזים קצוצים גס. מערבבים עד לאיחוד המרכיבים ומוסיפים קמח ואבקת אפייה. מערבבים פעם נוספת רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
את בלילת עוגת הדבש מעבירים לתבנית משומנת היטב. מכניסים את העוגה לאפייה בתנור בחום נמוך. כאשר העוגה מתייצבת יש לבדוק באמצעות קיסם האם העוגה יבשה במרכזה. אם כן, ניתן להוציא את העוגה מהתנור. ניתן לקשט אותה לפני ההגשה עם אבקת סוכר או קצפת לפי הטעם.
עוגת שמרים במילוי תפוחים וקינמון
אז עכשיו לאחר שחשפנו את המתכון האולטימטיבי לעוגת דבש קלאסית, הגיע הזמן לעבור לעוגת דבש יותר ייחודית. בעוגה זו ישנו איחוד שמימי של דבש, תפוחים וקינמון המביאים איתם אווירה סתווית כמעט. יש משהו מנחם בעוגת שיש ביתית שהוכנה באהבה גדולה. אז קדימה, בואו ניגש למלאכה:
בקערת מערבל מערבבים קמח ושמרים יבשים. כעת מוסיפים חמאה מומסת או שמן, גבינה לבנה, חלב, סוכר, ביצים, סוכר וניל ומעט מלח. באמצעות וו לישה מערבלים את המרכיבים במשך כחמש דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. בסיום, מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח במשך כשעה. לאחר מכן מעבירים את הבצק למקרר לשעה נוספת.
להכנת מילוי העוגה יש לחמם חמאה במחבת עמוקה. מוסיפים קוביות תפוחים ומבשלים במשך כשלוש דקות בסיר מכוסה. כאשר התפוחים מתרככים ומגירים נוזלים יש להסיר את המכסה ולבשל במשך כשלוש דקות נוספות, עד להתאדות הנוזלים. כעת נסיר את הסיר מהאש ונערבב את התפוחים עם אבקת קינמון, סוכר וסוכר וניל. בטרם נמשיך יש להניח לתערובת להצטנן לגמרי.
את בצק העוגה מעבירים למשטח מקומח ומחלקים לשני חצאים. את אחד החצאים יש להחזיר לקערה ולכסות. את הבצק שעל המשטח מרדדים לעלה בעובי של כחמישה סנטימטרים. על גבי הבצק מפזרים שקדים טחונים וחצי ממילוי העוגה. מגלגלים את עלה הבצק לגליל וחותכים לפרוסות עבות. אחר כך מעמידים את הפרוסות בתבנית משומנת. חוזרים על כל הפעולות עם חצי הבצק השני.
את התנור מחממים לחום בינוני־גבוה. מברישים את העוגות בחלב ומכניסים את שתי התבניות לאפייה במשך כארבעים דקות, עד להשחמה מלאה. בסיום האפייה מצננים את העוגות לגמרי. בטרם ההגשה מומלץ לבזוק אבקת סוכר מעל לעוגה.
עוגיות שושנים
קינוחים ממש לא חייבים להיות עוגות בלבד, גם לעוגיות יש מקום מכובד לא פחות. עוגיות שושנים הן עוגיות המזכירות לרבים ניחוחות וטעמים של ילדות מתוקה. עכשיו זה הרגע ליצור את הזיכרונות הללו גם עם הילדים שלכם. הינה המתכון לעוגיות הנימוחות והאווריריות הללו:
מקציפים במיקסר חלבונים במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף לבן. כעת מוסיפים סוכר בהדרגה תוך המשך הקצפה, עד קבלת מרנג יציב ומבריק. לקראת סיום ההקצפה יש להוסיף תמצית וניל. על גבי משטח עבודה פורשים בצק פריך מוכן ומורחים על פניו שכבה אחידה של מרנג. את הבצק מגלגלים לרולדה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך כחצי שעה, עד להתקשות הבצק.
מחממים את התנור מראש לחום נמוך־בינוני ומרפדים תבנית בנייר אפייה. בעזרת סכין חדה פורסים את רולדת הבצק לעיגולים דקים ומניחים בתבנית כאשר הצד החתוך פונה כלפי מעלה. מכניסים לאפייה במשך כרבע שעה עד להזהבה. בסיום יש לצנן את העוגיות היטב בטרם הכנסתן לאחסון.
קינוח שכבות שוקו־מוקה
אי־אפשר לטעות עם קינוח שוקולד אישי, במיוחד כשהוא מגיע עם פירורי עוגת דבש קסומים. המתכון הזה הוא ממש מעדן, שאפשר לחטוף על הדרך או להגיש לאורחים בגאווה גדולה. הדבר המספק ביותר במתכון זה הוא העובדה שקל מאוד להכינו ודרושות לכם עשר דקות בלבד כדי לעשות זאת. בואו ניגש כעת למתכון:
מקציפים יחד שמנת וסוכר וניל עד לקבלת קצפת סמיכה מאוד. לתערובת מוסיפים אבקת פודינג וניל ומקציפים שוב עד לקבלת קצפת נוקשה. את הקצפת מעבירים לשק זילוף. בתחתית כוסות ההגשה מניחים פירורים של עוגת דבש. כעת יוצקים שכבה דקה של מעדן מוקה. לסיום מזלפים קצפת. חוזרים פעם נוספת על כל השלבים וחותמים את הקינוח בזילוף נדיב של קצפת בטעם שוקולד. לפני ההגשה יש לקרר את הקינוח לגמרי.
