קינוחים מטריפים לחג השבועות – תוכן קולינרי | השף הלבן

שלושה קינוחים מטריפים לחג השבועות

שלב הקינוח בסעודת החג הוא ללא ספק הדובדבן שבקצפת בערב החגיגי. המנות כולן נהדרות ככל שיהיו, רק מגבירות את התיאבון לשלב הסופי והמתוק של האירוע. החג הלבן, המוקדש כולו למתכונים חלביים במיוחד, מאפשר לנו ליהנות ממנות אחרונות מהסוג המשובח ביותר (והמושחת ביותר!), ללא הצורך להשתמש בתחליפי חלב כדי להתאימם לארוחה, שכן היא כל כולה חלבית!

מאת: עורך השף הלבן
שלושה קינוחים מטריפים לחג השבועות

אין סוף לאפשרויות השונות שבקינוחים חלביים, ניתן להפתיע את בני המשפחה עם כמה מנות הכוללות שילוב בין גבינות שונות וחומרי גלם שונים, מיוחדות ויצירתיות, שהן פשוט תענוג בכל ביס. 

אספנו עבורכם שלושה קינוחים מטריפים במיוחד, יפים, מפנקים וסופר חגיגיים, שיפתיעו את יושבי השולחן ויגררו תשבחות רבות! 


קרם דה לה קרם! 


קרם ברולה הוא אחד הקינוחים הפופולריים והאהובים ביותר. זהו קינוח עם ניחוח צרפתי קלסי, הקרם מספק לנו עונג צרוף בטעמו הוונילי-קרמלי. למרות שהוא מוגש לרוב במסעדות יוקרתיות, הוא לגמרי בר הכנה גם בבית, והפעם, עם טוויסט מיוחד ופירותיקרם ברולה ופירות יער! 

על אש נמוכה, בשלו בסיר קמח תירס עם חלב ,שמנת ומקל וניל. ערבבו את הבלילה ללא הפסקה, כך שלא יוצרו גושים בתערובת. כשהיא חלקה ואחידה, הגבירו את חום הגז לרמה בינונית-גבוהה, ובשלו עד שהנוזלים מגיעים לרתיחה, המשיכו בבישול מספר דקות תוך כדי ערבוב וכבו את האש. הוסיפו סוכר, חמאה, קמצוץ מלח וגרידת לימון, וערבבו. העבירו את התערובת לכוסות הגשה קטנות, והטביעו בכל אחת מהן חופן פירות – אוכמניות, תותים חתוכים ופטל (תוכלו להשתמש בפירות טריים, או לחלופין בפירות קפואים מופשרים). העבירו את הכוסות למקרר, עד שגוף הקרם מתייצב ומתקשה. לפני ההגשה, פזרו מעל כל כוס מעט סוכר חום, וקרמלו אותו בעזרת מבער, עד שהשכבה העליונה קשיחה ומקורמלת כולה. 


הר פנקייק גבינה 


אנחנו אומנם מכירים אותם כמנה מושלמת לארוחת הבוקר, אך הפוטנציאל שבהם גדול בהרבה- פנקייקים הם גם קינוח נהדר, כייפי ואוורירי, שאותו אפשר להכין בווריאציות שונות. המתאים ביותר לשבועות הוא כמובן פנקייק גבינתי במיוחד, רך כמו ענן, מוגש לצד קרם מפנק במיוחד. תענוג! 

מתכון לפנקייק שכולם ילקקו את האצבעות הוא זה: טרפו כמה ביצים בקערה, הוסיפו סוכר וסוכר וניל, קמצוץ מלח, תמצית וניל, חמאה מומסת, גבינה לבנה, שמנת, יוגורט לבן וגבינת מסקרפונה וערבבו יחד. הוסיפו קמח בהדרגה וערבבו היטב, עד שלא יוותרו גושים. כעת, חממו מחבת עם מעט חמאה, והתחילו לטגן את הפנקייקים: בכל פעם מזגו מעט מהתערובת למחבת, כך שתיווצר צורה עגולה, וטגנו משני הצדדים עד להזהבה. סדרו את הפנקייקים בערמה, כמו הר, ועברו להכנת הקרם. 

מתכון לקרם שוקולד: בקערה, הקציפו חלב, שמנת ואינסטנט פודינג, עד קבלת קצף יציב. הוסיפו ממרח שוקולד נבחר, וערבבו היטב לקבלת מרקם אחיד. הגישו לצד הר הפנקייקים בקערית קטנה. תוכלו לקשט בקצפת מעל (או להוסיף קערית נוספת של קצפת) בעזרת מכל שמנת לחיץ. 


פאי פירורים 


בכל שולחן שבועות מופיעות עוגות הגבינה, ביניהן גם עוגת גבינה פירורים. שדרוג מושלם של העוגה האהובה והמוכרת הוא פאי הגבינה עם הפירורים – מעדן ייחודי, עטוף בצק פריך ואהוב על כולם! 

עבדו בקערה גדולה קמח לבן, אבקת אפייה, סוכר, קמצוץ מלח ,סוכר וניל וחמאה עד לקבלת מרקם פירורי. הוסיפו בהדרגה ביצים ומעט חלב, ועבדו עד לקבלת בצק חלק ואחיד. חלקו אותו לשני כדורים, גדול וקטן, עטפו אותם בניילון נצמד והכניסו לקירור. 

לאחר קירור קל, רדדו את הכדור הגדול מבין השניים לבצק דק, בהתאם לצורה ולגודל של תבנית האפייה (עגולה, מרובעת, מלבנית). שמנו את תבנית האפייה במעט חמאה, רפדו את תחתיתה ודפנותיה בבצק המרודד, והכניסו להקפאה. 

בקערה נוספת, ערבבו גבינה לבנה, גבינה לבנה מוצקה לאפייה, שמנת, ביצים, אינסטנט פודינג וניל, קמח תופח, סוכר וסוכר וניל, עד לקבלת מרקם נטול גושים. שפכו את התערובת לתוך התבנית המרופדת בבצק, ושטחו היטב. הוציאו את כדור הבצק הקטן מקירור, ופוררו אותו מעל ראש העוגה, כך שיתקבל ציפוי מלא של פירורים. הכניסו לתנור שחומם מראש, עד להזהבת העוגה. 

לפני ההגשה, תוכלו לטפטף מעל סירופ מייפל מעל העוגה, להעשרת הטעם. מומלץ להגיש את הקינוח הזה לצד כדור גלידת וניל, כשהוא עוד חם מהתנור.  

 

שלושה קינוחים מטריפים לחג השבועות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.