שלושה מתכונים מהירים לאפייה בתנור
אפייה בתנור ממש לא חייבת להיות עניין גדול. למעשה, ישנם לא מעט מתכוני אפייה הדורשים הכנה קצרה וקלילה. לכן, גם אם לא ממש מתחשק לכם לבשל או שאין לכם זמן רב להשקיע בכך, עדיין תוכלו ליהנות ממנות בהכנה ביתית, מבלי לשבור את הראש. לפניכם שלושה מתכונים נהדרים למאכלים שאפשר להכין בתנור.

סלמון בתנור
ארוחה טובה, בריאה ומשביעה חייבת לשלב מקור חלבון איכותי, לכן בחרנו במתכון של סלמון בתנור בראש הרשימה שלנו. לא תאמינו אבל במתכון הזה פילה הסלמון אינו עומד לבדו, מעליו ישנו ציפוי פיסטוקים פריך ולצדו אספרגוס ולימון. והדבר המדהים מכל הוא, שהכנת המנה דורשת אך ורק עשר דקות מזמנכם. כך תכינו את המנה העשירה הזו:
מחממים את התנור מראש לחום גבוה. מרפדים בנייר אפייה תבנית מרובעת גדולה ומניחים במרכזה את פילה הסלמון, כאשר עורו מופנה כלפי מטה. להכנת ציפוי הפיסטוקים מערבבים יחד בקערה פיסטוקים קצוצים דק, דבש, שמן זית, חרדל ורבע כפית מלח. את תערובת הקראסט מפזרים על גבי הדג ומהדקים לשכבה אחידה.
לצד הדג מסדרים אספרגוס ופרוסות לימון ומברישים אותם במעט שמן זית. מכניסים לאפייה במשך כעשרים וחמש דקות, עד שהקראסט שחום והדג עשוי. מגישים חם עם סיום האפייה.
ירקות בתנור
התענוג הגדול שטמון בירקות בתנור, הוא שהכנתם לא דורשת מאמץ רב או ידע מעמיק בבישול וטעמם תמיד מספק ועשיר. הפעם בחרנו להביא לכם מנת אנטיפסטי עם שני שדרוגים פשוטים שיעשו הבדל ענק. את הירקות השונים ילוו גבינת פטה מלוחה ויוגורט מרענן, שיבליטו האחד את טעמו של השני ויעצימו את טעם הירקות. כך תכינו את המנה הצבעונית הזו:
מחממים את התנור מראש לחום גבוה. משמנים תבנית תנור או מניחים עליה נייר אפייה. על גבי התבנית מפזרים עגבניות חתוכות לרבעים, חציל חתוך לקוביות גדולות, קישואים או זוקיני פרוסים, תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות, פלפלים אדומים חתוכים לרבעים ללא גבעול וגרעינים ושיני שום קצוצות.
מפזרים מעל לירקות החתוכים אורגנו, מלח ופלפל שחור. יוצקים שמן על כל הירקות ומערבבים היטב עם הידיים. בסיום מפזרים את הירקות בצורה שווה בתבנית. מכניסים את התבנית לצלייה בתנור למשך כעשרים וחמש דקות. אחר כך מנמיכים מעט את חום התנור ומוסיפים לצלות במשך עשרים דקות נוספות. אם חלקם העליון של הירקות נעשה חרוך אך לא כל הירקות מוכנים, יש לערבב את הירקות ולהמשיך את הצלייה.
בסיום האפייה ניתן להגיש את האנטיפסטי בליווי יוגורט, גבינת פטה מפוררת ואורגנו. מומלץ להגיש גם עם לחם איכותי לספיגת הנוזלים שהצטברו בתבנית מהירקות. ניתן כמובן לאכול את המנה גם כשהיא קרה.
תפוחי אדמה בתנור
איך אפשר שלא לאהוב תפוחי אדמה בתנור? בעצם, אפשר לומר בביטחון שמרכיב זה זוכה לאהדה לא משנה כיצד הוא עשוי. יחד עם זאת, אנו מבטיחים לכם שתתאהבו עד כלות במתכון המצוין הזה לתפוחי אדמה אפויים בתנור, המגיעים בליווי עגבניות שרי, פטריות, בצל ועוד. אז קדימה, בואו ניגש להכנה:
מחממים את התנור מראש לחום בינוני-גבוה. חותכים תפוחי אדמה אדומים לקוביות בינוניות ומערבבים עם עגבניות שרי, קוביות בצל בינוניות, פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים, ענפי רוזמרין טריים, פטרוזיליה ועגבניות מיובשות חתוכות לרצועות דקות.
את התערובת מתבלים במעט מלח, פלפל שחור גרוס ופפריקה מתוקה. מוסיפים שמנת מתוקה, שמן זית, שום פרוס ומערבבים הכול יחד. מניחים נייר פרגמנט בתוך תבנית ויוצקים לתוכה את התערובת. מכסים את התבנית ואת התערובת עם נייר פרגמנט נוסף. לסיום, סוגרים היטב את התבנית עם נייר כסף ואופים במשך כשלושת רבעי שעה.
בסיום האפייה יש להסיר בזהירות רבה את נייר הכסף והפרגמנט מעל לתבנית האפייה. כעת מפזרים מעל לתערובת תפוחי האדמה גבינת קשקבל מגורדת ופתיתי גבינה צהובה. מחזירים את התבנית לתנור ללא כיסוי וממשיכים לצלות את תפוחי האדמה במשך מספר דקות נוספות, עד אשר הגבינות נמסות ומזהיבות. את המנה יש להגיש כשהיא עוד חמה.
טיפ מאתנו: אם תשלבו את שלושת המתכונים המופיעים במאמר, תקבלו ארוחה חלבית משביעה ומלאה בכל טוב. בני המשפחה או האורחים לא יאמינו לרגע שהכנת המנות לקחה כל כך מעט זמן. בעצם, הם גם לא חייבים לדעת.
